Дебют студентського проекту “Платформа МІ-17”

 

 

За спільної ініціативи фронтмена гурту «Воплі Відоплясова» Олега Скрипки, викладача кафедри «Зв’язків з громадськістю» Вадима Наумова та студентів першого курсу магістерської програми «зв'язки з громадськістю», у стінах Києво-Могилянської академії, 2 жовтня 2017 року була проведена лекція-бесіда Олега Скрипки на тему «Музіка» як стартап».

 

Даний захід відбувся під егідою новоствореного студентського проекту «Платформа МІ-17».

 

Метою проекту є об’єднання студентської спільноти навколо ідей створення стартапу, розвитку особистості та креативної самореалізації. В рамках даного проекту організатори анонсували проведення воркшопів, зустрічей студентів з лідерами думок, практиками та людьми, що надихають. “Платформа МІ-17” створена студентами магістерської програми “зв’язки з громадськістю” за підтримки викладача кафедри Вадима Наумова. «Професія фахівця з «зв’язків із громадськістю» – ефективного і відповідального комунікатора з суспільством – набуває все більшого значення, – говорить він, – оскільки українське суспільство вже давно очікує на чесний діалог задля вирішення суспільних потреб і проблем. Ось чому, ми із студентами вважаємо, що виховання і професійна підготовка творчих, відповідальних і самодостатніх особистостей, незалежно від фаху, вимагає нових інтерактивних і проектних форм самовдосконалення. Цьому також слугуватиме і «Платформа МІ-17».

Команда організаторів плідно працює над стратегічним та інноваційним розвитком проекту, щоб надавати ще більше можливостей для розвитку громади Києво-Могилянської Академії. На «Платформі МІ-17» вже створені три форматні напрями. Це «ПР майстерня», «Майстерня стартапів» та «Феномен творчості». «ПР майстерня» на даний час реалізуєт спільний проект магістерської програми «зв’язки з громадськістю» НаУКМА і командою «UA Суспільне» «Відеоінженерна робота в телевізійній студії».

 

Слова підтримки проекту, на своїй особистій сторінці у соціальній мережі Facebook, висловив і президент НаУКМА Андрій Анатолійович Мелешевич.

Студенти-магістри практикуються під керівництвом провідних спеціалістів «UA Суспільного» писати сценарії, навчатися режисурі, звуко-, відео- та монтажній роботі. Другим проектом на даній площадці є навчання практичним навичкам диджітал комунікацій, у тому числі SMM, CEO та ін., а також практичним навичкам веб-дизайну. Цей проект ведуть фахівці, які очолюють вже достатньо усталені українські компанії.

В рамках «Майстерні стартапів» був зреалізований спільний проект Олега Скрипки і магістрів «зв’язків з громадськістю» «Музіка» як стартап», про що вже згадувалось, а «Феномен творчості», незабаром планує зустрічі з Владом Троїцьким та Тарасом Чубаєм.

 

Лекція-бесіда з Олегом Скрипкою стала дебютом «Платформи МІ-17» серед могилянської спільноти і зібрала понад 100 осіб.

Під час заходу Олег Скрипка розповів про виклики, що спіткали його команду на початку свого творчого шляху і наголосив: «99% ідеї – це довга, копітка робота над її формою та реалізацією».

У відвертій розмові з аудиторією Олег зізнався, що у нього протягом усього життя було безліч різноманітних ідей, але лише невелика частина з них втілені у життя через причини, пов’язані з матеріальними та організаційними чинниками. «Світ любить баланс. І правильний баланс між духовним та матеріальним – ключ до успіху в сучасному суспільстві», – акцентував Олег.

 

Переглянути трансляцію лекції-бесіди Олега Скрипки можна на сторінці заходу у Facebook.

 

Матеріал підготувала Вікторія Рижук, прес-секретар «Платформи МІ-17» (МП-1, зв'язки з громадськістю)  

 

 

© 2012-2024 Національний університет «Києво-Могилянська академія»
вул. Сковороди 2, Київ 04070, Україна