Тренінг "Академічна доброчесність: американський досвід та ідеї для України"

03 листопада, 14:00-16:00, другий поверх Музею НаУКМА

 

Академічна доброчесність – це не лише про навчання в університеті, це річ, яка може впливати на долі людей та розвиток країн, на успішність окремих університетів або їх поступовий занепад.

Впровадження принципів академічної доброчесності в українських ВНЗ – це питання розвитку закладів, визнання дипломів цих закладів та конкурентоспроможності їх випускників. Без вирішення проблем академічної доброчесності українські університети будуть приречені на зниження якості освіти та міжнародну ізоляцію.

Дотримання принципів академічної етики не є унікальним викликом, з яким мають справу лише українські вищі навчальні заклади. Питання не у відсутності проблеми, а в ставленні до неї та ефективних шляхах вирішення. Університети США так само мають справу з явищами, які становлять загрозу для якості освіти і вже напрацювали певний досвід у їх подоланні.

 

Представники Університету Ферфілд (Fairfield University), професорка Кетрін Нанц і професор Девід Шмідт, поділяться досвідом успішного виходу з кризи академічної етики та ефективної підтримки принципів академічної доброчесності в стінах університету.

 

Координатор Проекту сприяння академічній доброчесності в Україні – SAIUP Тарас Тимочко проведе короткий огляд основних принципів академічної доброчесності, видів порушень, можливих санкцій, механізмів і процедур забезпечення, законодавчого визначення академічної доброчесності.

 

Форма реєстрації на тренінг https://goo.gl/forms/kkpgMd5DtvlWj2Ym2

 

Інформація про лекторів та Університет Ферфілд:

 

Університет Ферфілд (Fairfield University) є ресурсним партнером Проекту сприяння академічній доброчесності в Україні (SAIUP).

 

Університет Ферфілд (Fairfield University), штат Коннектикут, був заснований в 1942 році і є приватним вищим навчальним закладом. Наразі в університеті навчається 3500 студентів на бакалаврських програмах (44 основних та 16 міждисциплінарних програм) та 1200 студентів на магістерських програмах (41 програма). Університет має власну систему забезпечення академічної доброчесності, а також пройшов через досвід подолання проблем, пов’язаних з проявами нечесності в академічному процесі. Університет має власний кодекс честі (Honor Code).

 

Доктор Девід Шмідт є доцентом (Associate Professor) з бізнес-етики та директором Центру прикладної етики (Center for Applied Ethics) в Університеті Ферфілд.

 

Доктор Кетрін Нантц є професором з економіки в Університеті Ферфілд, вона відігравала ключову роль в переоцінці та зміні підходів до академічної доброчесності в університеті, який представляє.

© 2012-2024 Національний університет «Києво-Могилянська академія»
вул. Сковороди 2, Київ 04070, Україна