У Могилянці пройшла зустріч з Олексієм Павленком

 

Могилянка – це не тільки студентські роки. Могиляка – це спільнота, і її випускники завжди з радістю повертаються до рідної Alma Mater. Хтось стає викладачем, хтось ініціює чи підтримує проекти, хтось зустрічається з нинішніми студентами і ділиться власним досвідом.

 

 

30 листопада пройшла зустріч зі студентами Могилянки випускника ФЕН-1998, екс-міністра аграрної політики та продовольства України, бізнесмена, нині директора аграрного розвитку України Інституту майбутнього Олексія Павленка.

 

На початку зустрічі пан Олексій розповів про себе, поділився цікавими історіями з життя, з яких виносив той чи інший досвід. Випускник Могилянки не обмежився освітою в Україні і подався на MBA до Нідерландів. Пан Олексiй розповів про відмінність освіти на Батьківщині та за кордоном, а відтак – й про відмінність підходів до роботи, про зміну спеціальності та перепони, що ставали на цьому шляху, про постійну необхідність вчитися у динамічному світі.

 

Олексій Павленко з 2014 по 2016 роки працював Міністром аграрної політики та продовольства України. Він поділився досвідом роботи в уряді, досягненнями, які вдалося втілити за час роботи на державній посаді та про перспективи України в аграрній сфері. На переконання пана Олексія, у нашої країни в цій царині є дуже багато можливостей.

На завершення Олексій Павленко сказав студентм: «Ви ніколи не будете подобатись всім. Багато хто навіть не буде розуміти, що ви робите. Але, якщо ви переконані, що робите правильно, робіть це. Не бійтеся експериментувати. Закінчили навчання за своєю спеціальністю і зрозуміли, що це не ваше? Ну й добре, що зрозуміли! Пробуйте щось інше. Пробуйте психологію, пробуйте малювання… Ви – індивідуальності, ви єдині і неповторні. Експериментуйте! У вас зараз такий чудовий час – ваша доля, кермо, педалі – в ваших руках, тож керуйте нею».

 

Зустріч з випускником відбулася в рамках проекту "Цикл лекцій SMART" від Менеджери Могилянки.

 

Олександра Гуменна, декан факультету економічних наук, так розповідає про організовану подію:

«У нас періодично проходять такі натхненні зустрічі випускників зі студентами, на які приходять і викладачі. Зараз ми вирішили це об’єднати одним загальним проектом. Наші менеджери – студенти третього курсу, створили спільноту, для того, щоб зробити такі зустрічі системнішими та відпрацювати свої організаторські навички.

Ми запрошуємо випускників різних років – і старших, більш досвідчених, і молодих, що випестились всього кілька років тому і можуть поділитися зовсім свіжим сприйняттям практичної діяльності по завершенню університету».

 

Зустріч справді виявилася цікавою, корисною та натхненною.

Долучайтеся до наступних подій!

 

Матеріал підготувала Олеся Далебіга, (МП-2, філологія), відділ стратегічного розвитку НаУКМА  

© 2012-2024 Національний університет «Києво-Могилянська академія»
вул. Сковороди 2, Київ 04070, Україна