Студенти Могилянки зустрілися з Сергієм Лещенком

Найкращий спосіб познайомитись ближче з політикою – поспілкуватись з політиком віч-на-віч. Зустрічі з відомими людьми – діячами культури, представниками громадських організацій, уряду – не новина для Могилянки. Кожного разу такі зустрічі відкривають можливість поспілкуватися ближче з особою, про яку тільки чув, поставити особисто питання, які хвилюють, скласти повніше враження про людину чи про сферу, в якій вона працює.

 

Нещодавно в Могилянці відбулася зустріч з народним депутатом України, автором журналістських розслідувань, членом комітету Верховної Ради України з питань запобігання і протидії корупції Сергієм Лещенком. Зустріч організувала Асоціація студентів-політологів НаУКМА, а модератором став політолог, доцент кафедри політології НаУКМА Максим Яковлєв.

 

Сергій Лещенко поділився своїм баченням подій, які зараз відбуваються в Україні, та своїми прогнозами щодо їх розвитку в Україні найближчим часом. Після такого огляду почалася жвава дискусія з ряду складних і неоднозначних питань сучасної політичної ситуації в Україні та світі. Наостанок пан Сергій побажав присутнім не шукати простих відповідей на складні запитання.

«Чорно-білий світ дає простіші відповіді на питання, – говорить політик. – Зараз ми потрапили в абсолютно інший, гібридний світ. На жаль, цей гібридний світ має багато потворних, вироджених форм – по суті, форм старих, продажних, корумпованих, але зовні при цьому створює ілюзію змін. Мені здається в цьому дуже велика небезпека тих часів, в які ми живемо. Тому що цими сірими тонами дуже легко маніпулювати. Завдання політологів має бути в тому, щоб розставляти крапки над «і», показувати, де є саме та суть, на яку варто орієнтуватися і чого варто досягати».

 

Станіслав Шулімов, студент 4 курсу, голова комітету стажувань Асоціації студентів-політологів, розповів, як проходила організація події: «Ми організували такий захід разом з Антоном Сусловим. Нам запропонував його організувати пан Максим Яковлєв. Думаю, всім учасникам було цікаво, це корисний досвід. Запрошуємо на наші наступні заходи!».

 

Матеріал підготувала Олеся Далебіга, (МП-2, філологія), відділ стратегічного розвитку НаУКМА  

© 2012-2024 Національний університет «Києво-Могилянська академія»
вул. Сковороди 2, Київ 04070, Україна