«Vivat Academia!» - відбулася презентація книги випускниці НаУКМА Любові Базь

 

Темрява згустилася навколо міста та навколо академії.

 

Група людей зібралася на 4-му поверсі, схвильовано дивилися один на одного. Вони чекали… Вони чекали початку презентації книжки Любові Базь «Vivat Academia!». Авторка - випускниця НаУКМА (ФГН, 2013). Модерувала зустріч та допомагала в організації одногрупниця пані Любові, а також співробітниця журналу «Однокласник» Наталя Степанчук.

 

Презентація відбувалася у стінах рідної Могилянки, і це мало додатковий сенс, адже у творі є алюзія на Академію. Саме Академія стає у книжці осередком, завдяки якому люди отримують новий шанс вижити та існувати у постапокаліптичному світі… Світ змінився у 2012-му році: в результаті війни двох наддержав сталася катастрофа, яка знищила майже все. Одне місто врятувалося через витік біологічної зброї, яка спричинила мутації. Частина людей перетворилася на істот, інші, хто мав імунітет, вижили й набули специфічних здібностей, завдяки яким можна було певною мірою змінювати навколишню реальність. Як розвивати та застосовувати нові здібності навчали в Академії…

 

Після показу буктрейлера пані Любов більше розповіла про готовий роман. Зараз книжка існує як електронне видання. Ідея роману та чарівний світ, у якому відбувається дія, викликали жваве обговорення. Виявляється, попередньо роман задумувався як звичайне фентезі. Але, як часто буває, коли починаєш працювати над художнім твором, згодом сюжет починає вести автора. В результаті маємо фентезі-жахастик. Авторка поділилася, що деякі ідеї книги вона брала з власних снів, а багато героїв роману мають прототипів у реальному житті.

 

А ще пані Любов зізналася, що роман матиме продовження. Тож слідкуймо, аби не пропустити ;-)

Наприкінці зустрічі всі присутні отримали на пам’ять обереги з візерунками за мотивами роману.

Час плинний, Академія вічна – навіть в альтернативних світах!

Буктрейлер можна переглянути за посиланням.

 

Матеріал підготувала Олеся Далебіга, (МП-2, філологія), відділ стратегічного розвитку НаУКМА  

© 2012-2024 Національний університет «Києво-Могилянська академія»
вул. Сковороди 2, Київ 04070, Україна