Відійшов у вічність Мирослав Попович

 

10 лютого помер почесний професор НаУКМА, перший проректор з науки відродженої Могилянки, академік НАН України, заслужений діяч науки і техніки України,  доктор філософських наук, професор Мирослав Попович.
Один із засновників Ініціативи "1 Грудня", голова першого осередку Народного Руху України за перебудову. Лауреат Шевченківської премії,  кавалер Ордену Почесного легіону, ордена Ярослава Мудрого V ступеня та ордену «За заслуги» III ступеня. Професор Попович одним з перших долучився до відродження і творення Могилянки, вплинув на сутнісні основи, цінності  і принципи діяльності нашого університету.
 
 
Протягом 17 останніх років  (2001-2018) Мирослав Володимирович був директором Інституту філософії ім. Григорія Сковороди НАН України, 
завідувачем відділом логіки та методології науки Інституту філософії; був одним із найвідоміших у світі українських філософів, фахівцем у галузі історії української культури.
 
Для всієї спільноти Могилянки, України та українців, вітчизняної та світової науки - це величезна, ні з чим не порівнювана втрата.
 
Він був одним із тих, чиєю працею та зусиллями Могилянка постала такою, якою ми зараз її знаємо. Одним із тих, хто гідно представляв Україну, її народ і її наукову думку світові. Одним із тих, по кому ми звіряли значення слів "порядність" і "честь".
 
... Одна з його останніх, виданих за життя книг має назву "Бути людиною" (Видавничий Дім «Києво-Могилянська академія», 2011). Ще в памяті багатьох одна з останніх його лекцій в НаУКМА - інавгураційна лекція "Київ як другий Єрусалим" прочитана 1 вересня 2015 року...
 
Могилянка любить і пам'ятає Вас, Мирославе Володимировичу!
Наші глибокі і щирі співчуття всім, кому пощастило знати професора Поповича, найперше - родині і близьким, а також численним учням та колегам вченого.
 
 
Громадянська панихида за Мирославом Володимировичем Поповичем відбудеться 13 лютого з 11 до 12.30 у Конференц-залі НАН України за адресою вул. Володимирська, 55.
Похорон на Байковому кладовищі почнеться з 13.00 (33 ділянка).
 
 
 
 
© 2012-2024 Національний університет «Києво-Могилянська академія»
вул. Сковороди 2, Київ 04070, Україна