Презентація книги «Майдан. Свідчення. Допомога постраждалим. Міжнародна солідарність»

22 лютого, о 18-00, Києво-Могилянська Бізнес Школа

 

Майдан – подія в історії країни, народжена й укорінена в пам’яті людей. Це універсальна історія, але водночас і особиста, адже кожен долучився до неї зі своїм попереднім досвідом, і своїми можливостями, уміннями та навичками здобув інші знання. Кожен, хто був на Майдані, навчив іншого й навчився сам. Кожен створив свою історію, значущість якої неоціненна для нашої країни. Тож важливо зберегти й передати наступним поколінням історію кожного, хто вистояв і відсто́яв – себе, країну, наших дітей.

 

Спільний проект [kmbs] і видавництва "Дух і Літера" є продовженням збірки інтерв’ю «Майдан. Свідчення», що побачила світ  у 2016 р.

Тоді ми спробували показати масштаби та панораму подій, що відбувалися в 2013 - 2014 роках, зібравши спогади представників усіх груп учасників подій – бійців, медиків, кухарів, священиків, охоронців тощо – у Києві та в країні, де вирішувалася в ті дні доля нації.

 

Першу частину текстів нової книги складають спогади про медичну допомогу майданівцям та їх рідним у Києві та загалом Україні. Це безпрецедентний досвід самоорганізації людей, який треба зафіксувати й осмислити. Майдан повинен стати важливим для національної пам’яті сучасників та знаковим для майбутніх поколінь.

У другій частині книги представлені розповіді про міжнародну солідарність в організації допомоги постраждалим. Ця практика теж не має аналогів у вітчизняній історії й варта того, щоб бути зафіксованою як подяка нашим закордонним друзям.

 

Це книга про допомогу. Спогади учасників подій розповідають, як надавалася перша допомога в бойових умовах; як організовували евакуацію та транспортування поранених; як були облаштовані підпільні притулки та госпіталі – у церквах, магазинах, квартирах та безліч інших видів допомоги згадують люди, котрі стояли біля витоків Майдану.

 

Це книга про солідарність. Друга частина книги розповідає про допомогу з різних країн – українські общини з Європи, США та Канади, Ізраїлю, місцеві організації, посольства, уряди окремих країн. Міські громади збирали для постраждалих на Майдані гроші, речі та ліки, організували лікування та реабілітацію, побут майданівців, які приїжджали, та їх рідних. Найважливіший результат діяльності як українців, так і солідарних з нами людей світу – це врятовані життя та одужання постраждалих.

 

Нам допомогли.

Сподіваюсь, що і ми зможемо допомагати іншим.

Може так, крок за кроком, світ стане кращим?!

 

Адреса:

вул. Волоська 8/2, 4 корпус, 4 поверх.  

© 2012-2024 Національний університет «Києво-Могилянська академія»
вул. Сковороди 2, Київ 04070, Україна