Студенти Могилянки здобули перемогу на Всеукраїнському конкурсі студентських наукових робіт зі спеціальності "Фінанси і кредит"

 

3-4 квітня у Києві відбулася підсумкова конференція ІІ туру Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт зі спеціальності "Фінанси і кредит" у 2017/2018 навчальному році.

 

Конкурс проходив у два етапи.

Під час першого заочного етапу у лютому 2018 р. тривало рецензування наукових робіт. На конкурс надійшло 140 праць, а до другого етапу відібрали 44 (52 автора).

Другий етап проходив 4-5 квітня 2018 р. у формі науково-практичної конференції, під час якої конкурсанти презентували і захищали свої роботи.

 

За результатами конференції вісім студентів було нагороджено дипломами І ступеня, 12 – дипломами ІІ ступеня і 20 – дипломами ІІІ ступеня.

До числа переможців увійшли і могилянці – студенти магістерської програми "Фінанси, банківська справа та страхування".

Євген Сова здобув диплом І ступеня (тема роботи: «Вплив монетарної політики на показники фондового ринку»), а Марія Насаченко – диплом ІІІ ступеня (тема роботи: "Дослідження залежності надходжень прямих іноземних інвестицій в реальний сектор від зміни обмінного курсу та інфляції за допомогою сучасних економетричних методів").

 

За високий науково-педагогічний професіоналізм у підготовці студентів до конкурсу було нагороджено наукових керівників – завідувачку кафедри фінансів, професорку Ірину Лук'яненко та доцента кафедри фінансів Віктора Токарчука.

Ми попросили лауреатів конкурсу розповісти про підготовку наукових робіт та поділитися враженнями від події.

 

Євген Сова (МП2, ФЕН):

«Під час підготовки довелося багато часу приділити власне економетричному моделюванню монетарної політики на показники фондового ринку, поекспериментувати з численними моделями, щоб обрати найкращу. Дякую науковому керівнику Ірині Григорівні Лук'яненко, яка давала цінні поради, направляла та надихала на дослідження.

Конкурс було добре організовано, було близько 45 фіналістів з різних куточків України та, можливо, інших країн, але всі встигли виступити за один день. Хоча я очікував, що робота займе гідне місце, адже я старався написати її якісно, але був приємно вражений першим місцем, що надихає мене й надалі займатися науковою діяльністю і брати участь у подібних заходах».

 

Марія Насаченко (МП1, ФЕН):

«Підготовка тривала з осені, оскільки опрацювання матеріалів і розробка моделі вимагали достатньо багато часу та зусиль, проте мені це все приносило задоволення. Крім того, у мене було доволі багато консультацій з науковим керівником, котрий завжди був готовий допомогти і порадити як зробити краще. Досліджувати насправді дуже цікаво, в процесі дізнаєшся багато нового, експериментуєш, розвиваєшся.

Враження від участі лише позитивні, досвід написання повноцінної наукової роботи та її захисту у будь-якому випадку корисний, не залежно від зайнятого місця. До того ж, доповіді інших учасників на фіналі також були оригінальними. Це дозволяє розширити власний світогляд, зрозуміти, які теми досліджень викликали інтерес та почерпнути нову інформацію для себе. Переможне місце в конкурсі стало приємною несподіванкою! Не очікувала, що моя перша спроба участі у всеукраїнському конкурсі стане настільки успішною».

 

Бажаємо подальших успіхів та нових перемог!

 

Матеріал підготувала Олеся Далебіга, (МП-2, філологія), відділ стратегічного розвитку НаУКМА  

© 2012-2024 Національний університет «Києво-Могилянська академія»
вул. Сковороди 2, Київ 04070, Україна