У США з великим успіхом пройшли благодійні вечори на підтримку КМА

 

5 та 6 травня Києво-Могилянська Фундація в Америці провела два Благодійні вечори на підтримку Могилянки – в Чикаго та Нью-Йорку. Заходи пройшли в рамках благодійної кампанії по залученню коштів на підтримку важливого для стратегічного розвитку НаУКМА проекту «Цифровий університет»

 

У Чикаго подія пройшла в Українському Культурному Центрі (Ukrainian Cultural Center), у Нью-Йорку – в Українському Інституті Америки (Ukrainian Institute of America). Для всієї спільноти Могилянки дуже приємно було переконатися, наскільки багато наших друзів поділяють наші цінності та цілі й готові сприяти розвитку університету, який від часу свого відродження асоціюється з інноваціями, реформами та поступом України та української системи освіти.

 

Marta Pharion

Благодійний вечір у Чикаго, виступ п. Марти Фаріон

 

 

hEv NY AlumniKMA 2018

Випускники КМА на події у Нью-Йорку

 

Спікерами події виступили в.о.Міністра охорони здоров’я Уляна Супрун, випускники НаУКМА Руслан Петричка (політологія, 1999; журналістика, 2003), Олександр Стародубцев (kmbs, MBA, 2007), Марія Берлінська (юдаїка, 2015), Любов Шипович (інформатика,2007), Оксана Іванців (право, 2010), Любомир Бойчук (інформатика, 2005).

 

Гості відзначили їх виступи як надихаючі TED-промови.

Уляна Супрун, в.о.Міністра охорони здоров’я України, згадавши про реформу медичної сфери в Україні, підкреслила роль могилянців у цьому процесі, зазначивши, що багато випускників КМА працює в Міністерстві охорони здоров’я. Вона навіть передбачила, що одного дня президентом України стане випускник Могилянки!

 

Олександр Стародубцев, Руслан Петричка, Любов Шипович розповіли про власний досвід із вкорінення прозорості у публічних закупівлях через впровадження програми ProZorro; сучасні виклики журналістики з проектом StopFake, що бореться з неправдивими новинами та дезінформацією; у галузі інновацій, ІТ і соціальної взаємодії через програми на зразок RAZOM. Спеціально з України на благодійні події КМА в США завітав Любомир Бойчук, віце-президент компанії “INFOPULSE”.

 

Марія Берлінська розповіла про жінок у Збройних силах України та про свій власний шлях від студентської лави до солдата-волонтера у батальйоні «Айдар», однієї з ініціаторок законодавчих змін у статусі жінок-військовослужбовців Збройних сил України та однієї з авторок документального фільму «Невидимий батальйон» - першого фільму, присвяченого жінкам на російсько-українській війні.

 

Під оплески гостей вечора до Марії доєдналися військові жінки-волонтерки Юлія Матвієнко і Адріана Сусак та виконавча продюсерка «Невидимого батальйону», випускниця Академії Оксана Іванців. Команда фільму саме в цей час мала велике північноамериканське турне з презентацією фільму у Канаді та США. Усі випускники розповіли, що Києво-Могилянська академія змінила їхні долі й прищепила цінності, які об’єднують їх у спільному розумінні своєї ідентичності та мети в житті.

 

Всі промовці говорили про довгострокову цінність Могилянки для України й необхідність інвестування у розвиток Києво-Могилянської академії. Учасниця Благодійного вечора у Нью-Йорку художниця Оля Рондяк пожертвувала на розвиток Академії свою картину «Berlin to Kyiv for a raffle». А спеціальною музичною гостею стала талановита молода українська співачка Анастасія Приходько. Ще у 2007 р. вона перемогла на російському пісенному конкурсі «Фабрика зірок», проте з 2014 р., від часу початку російської військової агресії в Україні, припинила гастролі у Росії, відмовилась від усіх нагород, які їй були вручені країною-агресором, та активно підтримує наших бійців у зоні військових дій.

 

Серед гостей Нью-Йоркської події також були присутні випускники НаУКМА Мар’яна Буджерин (політологія, 1997), подружжя Романа (культурологія, 1996) та Олени Кордунів (дів. Познанська, культурологія, 1997), Наталя Брусланова (економіка, 1996) та Оксана Фаленчук (дів.Харевич, економіка, 1996).

 

Марта Фаріон, президент Києво-Могилянської фундації в Америці, наголосила: «Могилянці на наших подіях продемонстрували, що вони справжня українська еліта в інтелектуальному, інноваційному, суспільному сенсах цього слова; що їх єднають цінності духовності та патріотизму. Я не перебільшую. Саме виступи Руслана Петрички, Олександра Стародубцева, Люби Шипович, Марії Берлінської, Оксани Іванців створили теплу, товариську, надихаючу атмосферу цих вечорів, зробили їх супер-успішними!».

 

Як все було, можна переглянути на фото. 

 

Києво-Могилянська академія безмежно вдячна за довіру і підтримку!

 

Дякуємо за підтримку і допомогу нашим американським партнерам і друзям - пані Марті Фаріон, президенту Києво-Могилянської Фундації Америки, Razom for Ukraine, Ukrainian Cultural Center - Chicago, Ukrainian Institute of America, Selfreliance Foundation, Heritage Foundation Chicago та Turkish Airlines.

Особлива подяка п.Уляні Супрун, яка, незважаючи на свою колосальну зайнятість, знайшла час і прилетіла до США лише на два дні – для участі у благодійних подіях Могилянки.

 

Дякуємо донорам, випускникам, усім учасникам та чудовій команді організаторів благодійних вечорів в США!

Дякуємо за розбудову Могилянки! Разом з вами ми змінюємо на краще не лише наш університет, а й усю країну!  

© 2012-2024 Національний університет «Києво-Могилянська академія»
вул. Сковороди 2, Київ 04070, Україна