У рамках всеукраїнського фестивалю науки в НаУКМА відбулася Друга міжнародна конференція “Здоров’я і суспільні виміри в академічному просторі та поза ним"

 

З 16 по 23 травня у Могилянці проходили заходи в рамках всеукраїнського фестивалю науки. Всі охочі могли відвідати семінар-тренінг, організований науковою бібліотекою та центром наукометрії та цифрової підтримки досліджень, тренінг від кафедри психології і педагогіки, круглий стіл від кафедри лабораторної діагностики біологічних систем, екскурсія від центру урбаністичних студій.

 

Останнім і наймасштабнішим заходом у рамках участі НаУКМА у фестивалі науки стала Друга міжнародна конференція «Здоров'я і суспільні виміри в академічному просторі та поза ним».

Організувала конференцію Школа охорони здоров’я НаУКМА. Співорганізаторами також були Проект сприяння академічній доброчесності в Україні – SAIUP та Дитячий фонд ООН (ЮНІСЕФ) в Україні. Конференція відбулася за підтримки проекту «Поєднання інновацій, здоров’я та суспільства: освітній розвиток потенціалу в сусідніх регіонах Східної Європи» (BIHSENA)*, який співфінансується в рамках ЕРАЗМУС+ Розвиток потенціалу (КА2).

 

Як зазначають організатори, «головна мета конференції - продовження обговорення питання міжсекторальної співпраці заради здоров’я та академічної доброчесності».

Першу конференцію в рамках проекту провели у жовтні у Вінницькому національному медичному університеті ім. М. І. Пирогова.

Травнева конференція в НаУКМА була схожою, проте, як зазначає Валентина Ануфрієва, викладачка Школи охорони здоров’я, цього разу дещо відрізнявся формат. Організатори вирішили відмовитися від традиційних доповідей і провести натомість воркшопи, практичні заняття. Серед основних доповідачів були представники Маастрихтського університету в Нідерландах - Класін Хорстман, Вім Гроот, Нінке де Йонг, Національного ЕРАЗМУС+ офісу та МОН - Михайло Винницький, АПСВТ та НаУКМА – Тетяна Семигіна, ВНМУ ім. М. І. Пирогова – Наталія Малачкова, ЮНІСЕФ в Україні - Катерина Булавінова та Анна Суходольська.

 

Координаторка проекту BIHSENA в Україні від НаУКМА Тетяна Степурко розповіла про очікувані результати конференції: «Очікуємо, що ця конференція стане майданчиком для майбутніх проектів. Що ті люди, фахівці, які побачать щось цікаве для себе, знайдуть однодумців тут, зможуть продовжувати спільні заходи, проекти".

Організатори планують і після завершення проекту проводити подібні події, щоб сприяти натхненній співпраці між українськими науковцями, що працюють у галузі охорони здоров’я.

 

_ _ _ _ _ _

* Проект впроваджується в Україні Національним університетом «Києво-Могилянська академія» та Вінницьким національним медичним університетом ім. М. І. Пирогова, за координації Маастрихтського університету (Нідерланди).

 

Матеріал підготувала Олеся Далебіга, (МП-2, філологія), відділ стратегічного розвитку НаУКМА  

© 2012-2024 Національний університет «Києво-Могилянська академія»
вул. Сковороди 2, Київ 04070, Україна