Про контакти факультету інформатики НаУКМА і датацентру «Парковий»

 

01 червня 2018 р. студенти 3-го курсу факультету інформатики за спеціальністю “Програмна інженерія” відвідали один з найбільших датацентрів України - “Парковий”.

 

 

Екскурсія стала завершальним етапом курсу «Технології сучасних дата-центрів» і була організована Дмитром Черкасовим, старшим викладачем кафедри мережних технологій факультету інформатики НаУКМА.

Технічний директор “Паркового” Артем Алопін детально продемонстрував функціювання базових компонентів інфраструктури, познайомив студентів із технологіями, які застосовуються в датацентрі, та відповів на численні запитання. Цього року екскурсія відбулася вже вчетверте. Між “Парковим” та кафедрою мережних технологій давно утворилися дружні стосунки, керівництво датацентру охоче йде назустріч університету з метою популяризації найновіших технологій та підвищення зацікавленості студентів у поглиблені знань з побудови великих інформаційних систем, мереж з найвищими рівнями продуктивності та надійності.

 

Найближчим часом готується подальший розвиток співпраці -- дослідження і вирішення реальних задач в курсових та магістерських роботах студентів, проходження студентами практики в датацентрі. Це дозволить підняти якість викладання на новий рівень, адже студенти чітко уявлятимуть собі як отримані ними знання застосовуються у реальному житті. Саме цього найчастіше, за відгуками студентів, бракує в нашій системі освіти.

 

Датацентр “Парковий - один з найбільших датацентрів України та єдиний в Україні, що має сертифікат відповідності рівню Tier 3 (доступність 99,982%) системи класифікації Uptime Institute.  

© 2012-2024 Національний університет «Києво-Могилянська академія»
вул. Сковороди 2, Київ 04070, Україна