Оголошено набір на літню школу «Східні студії»

 

Центр Східноєвропейських студій Варшавського університету та Національний університет «Острозька академія» запрошують взяти участь у Літній школі в рамках спільної магістерської програми «Східні студії», яка відбудеться з 20 по 24 серпня 2018 року у м. Острог, Національний університет «Острозька академія».

 

 

Мета Літньої школи – глибше ознайомити учасників з проблематики історії та сучасності Центрально-Східної Європи та всього посткомуністичного простору і розвинути навички міждисциплінарного та критичного мислення. Головний акцент буде зосереджено на питаннях політики пам’яті в контексті гібридних загроз та геополітичного становища країн Центральної та Східної Європи в історичному і сучасному контексті. Особлива увага приділятиметься питанню боротьби за незалежність країн Східної Європи, Центральної Азії та Кавказу, а також Центральній Європі та Балканам.

 

Під час навчання відбуватимуться тематичні заняття й дискусії з лекторами, дискусії та обговорення у малих групах, лекторат польської мови та щоденна екскурсійна програма.

Участь у Літній школі можуть взяти студенти маґістеріуму з університетів, які входять до Консорціуму Варшавського університету та українських університетів, що пройдуть конкурсний відбір.

НаУКМА є учасником Консорціуму.

 

Умови конкурсу:

· Заповнити реєстраційну анкету;

· Обґрунтувати мету своєї участі у Літній школі (чому Вам цікава школа, чого Ви очікуєте від участі та розкажіть про свій досвід (до 2000 знаків).

Анкета доступна за лінком

Участь у школі безкоштовна.

Організатори покривають фінансові витрати на проживання учасників, а також виготовлення матеріалів семінару. Транспортні витрати та витрати на харчування покривають самі учасники. Учасники проживатимуть у Академічному домі Національного університету «Острозька академія» (проспект Незалежності, 5), а заняття відбуватимуться у головному корпусі Національного університету «Острозька академія» (вул. Семінарська, 2) з 20 по 24 серпня 2018 року.

На завершення курсу учасники отримають сертифікат.

Остання дата заповнення анкети: 12 серпня 2018 року.

Відповідь про зарахування апліканти отримають до 14 серпня 2018 року.

Довідки за телефоном: +38 03654 22949 та (03654) 2-29-49 (внутрішній) або на скриньку: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.

 

Проведення Літньої школи ініційовано Центром Східноєвропейських студій Варшавського університету та Національним університетом «Острозька академія» за спільної фінансової підтримки, в рамках проекту «Східні студії», що реалізовує Консорціум Варшавського університету та українських університетів.

© 2012-2024 Національний університет «Києво-Могилянська академія»
вул. Сковороди 2, Київ 04070, Україна