Відкриття виставки "Стежка до Трійці"

31 травня о 18.00 у Галереї мистецтв ім. Олени Замостян НаУКМА

Галерея мистецтв презентує творчий проект студії іконографії Центру досліджень української сакральної культури при Культурно-мистецькому центрі НаУКМА.

Невипадково виставка відкривається напередодні великого християнського свята – Трійці, ставлячи питання про індивідуальні та неповторні стежки, які не завжди прямі й очевидні, але потребують глибинного самодослідження, подолання тернистих перепон на шляху до вшанування православного світобачення. Ці неповторні стежки будуть продемонстровані під час виставки студії іконографії, яка відома як традиційним іконописом, так й новаторськими трактуваннями образів сакрального мистецтва.

Виставка „Стежка до Трійці” – доведення можливості й, навіть, необхідності не тільки усталеного, але й альтернативного способу втілення християнських образів у сучасному іконописі. До експозиції увійшли ікони, виконані у провідних техніках іконографії: жовткова темпера на дошці (різьблене тло, наливний орнамент, золочення сусальним золотом, металеві оклади), мозаїка, вітраж, ікона на склі.

Куратор виставки – Дмитро Гордіца (+380983434176)

Виставка триватиме до 28 червня 2012 року.

Адреса: м. Київ, вул. Іллінська, 9, Культурно-мистецький центр КМА, Галерея мистецтв ім. Олени Замостян.

Тел. 044 425-2154, e-mail: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.

Галерея працює:

вівторок-субота з 11:00 до 19:00

© 2012-2024 Національний університет «Києво-Могилянська академія»
вул. Сковороди 2, Київ 04070, Україна