Презентація книги Леоніда Череватенка «Закляте залізо»

За участі автора її проводить видавництво «Дух і Літера» 26 вересня у Галереї мистецтв ім.Олени Замостян КМЦ НаУКМА

Основу цієї збірки лауреата Шевченківської премії Леоніда Череватенка, яку випустило в світ видавництво «Дух і Літера», складають вірші, в яких відтворено важкий і суперечливий шлях Людини з темряви століть до сьогодення. До книги увійшли вірші останніх років, а також досі не друковані поезії 60–70-х років. Певною мірою збірка «Закляте залізо» є для автора підсумковою.

Початок о 17:00, учасники: Леонід Череватенко, Михайло Слабошпицький, Валерія Богуславська, Леонід Фінберг.

Череватенко Леонід Васильович (1938 р.н.) – український поет, мистецтвознавець, кінокритик, сценарист. Лауреат Республіканської премії ім. О. Білецького в галузі літературно-художньої критики, Національної премії України ім. Т. Г. Шевченка (2002) за документальну кінотрилогію «Я камінь з Божої пращі», а також премії ім. Володимира Винниченка; премії «Київ» імені Євгена Плужника та премії Спілки кінематографістів СРСР (1988) за статтю «А корабль стоїть…». Член Національної спілки письменників України. «Леоніда Череватенка можна назвати «шістдесятником» – і водночас він ідейно близький до митців так званої Київської школи, чия чиста і чесна у своїй герметичності творчість була замовчувана в 1970-і і недооцінена в подальші десятиліття», пише Наталка Білоцерківець.

Як загалом характерно для цього мистецького покоління, Леонід Череватенко працював і працює у різних жанрах: як поет, перекладач, літературознавець, кіносценарист (автор ряду документальних і художніх фільмів) та кінокритик. Леонід Череватенко – дослідник та упорядник творів Євгена Плужника, Олега Ольжича та спогадів про Миколу Лукаша, котрі стали помітними літературними подіями останнього часу. Галерея ім. Олени Замостян КМЦ НаУКМА знаходиться за адресою: вул.Іллінська, 9, 1 поверх.

© 2012-2024 Національний університет «Києво-Могилянська академія»
вул. Сковороди 2, Київ 04070, Україна