Відбулася зустріч з членом опікунського фонду Стенфордського університету доктором Рогіні Мату

6 жовтня в НаУКМА

Лекція-зустріч із членом опікунського фонду Стенфордського університету, який одночасно очолює корпорацію «Sher Technologies» д-ром Рогіні Мату (Dr. Rohini K. Mattu) тривала кілька годин.

На зустрічі д-р Мату поділився секретами успіху Стенфордського університету, а також розповів про інвестиційний проект по виготовленню чистої енергії з муніципальних відходів, який реалізовуватиметься в Криму.

На думку д-ра Рогіні Мату, головною особливістю Стенфордського університету є виховання підприємців-новаторів, а також атмосфера кооперації серед молодих винахідників. Саме такий підхід до виховання молодого покоління найбільше відрізняє Стенфорд від Гарварду. «Гарвард виховує хороших СЕО – лідерів людей, Стенфорд же виховує підприємців – лідерів ідей», – зауважив д-р Мату.

«Щоб навчити студентів новаторства, перестаньте казати їм що є правильним» – порадив один з «опікунів» Стенфорду викладачам. Студенти можуть розвиватися лише тоді, коли вірять, що можуть перевершити свого вчителя та прагнуть до цього. Викладачі повинні лише спостерігати та направляти розвиток студентів, ні в якому разі не обмежуючи їхню креативність. Такі принципи навчання зробили Стенфордський університет, в якому навчався сам д-р Мату, серцем «Силіконової долини» та інтелектуальної потуги США.

Керівник корпорації «Sher Technologies» д-р Мату прибув до України для підписання договорів про реалізацію одного з високотехнологічних інвестиційних проектів у галузі енергетики та переробки твердих побутових відходів. Проект передбачає побудову комплексу по переробці твердих побутових відходів з виготовленням екологічно чистої електроенергії в Криму. Реалізація проекту американських інвесторів забезпечить вирішення проблеми переробки муніципальних відходів, а також підвищить інвестиційну привабливість півострова.

На зустрічі були присутні президент НаУКМА Сергій Квіт, перший віце-президент, віце-президент з наукової роботи Володимир Моренець, декан природничого факультету Ірина Вишенська, декан факультету інформатики Микола Глибовець, завідувач кафедри хімії Анатолій Бурбан, велика група могилянських екологів, викладачі та студенти НаУКМА, віце-президент SHER Джон Ротердейл, головний операційний директор Шаміт Мату, радник SHER та Голова Вашингтонського відділення Наукового товариства ім. Тараса Шевченка Богдана Урбанович, представник SHER в Україні та Президент інвестиційної компанії «Техінвест» Сергій Лобойко, головний операційний директор компанії «Техінвест» Юрій Тарас та Голова «Центру Розвитку Інновацій НаУКМА» Андрій Сивоконь.

Фотогалерея зустрічі.

© 2012-2024 Національний університет «Києво-Могилянська академія»
вул. Сковороди 2, Київ 04070, Україна