Відбувся перший модуль програми «Профі+» : відгуки організаторів та студентів

Відбувся перший модуль програми з розвитку soft skills для студентів НаУКМА «Побудова кар’єри та власний розвиток».

Комплексну програму адаптації студентів до вимог сучасного ринку праці «ПРОФІ+» створено спільними зусиллями Києво-Могилянської академії та Асоціації випускників КМА.

 

Наталя Шумкова, керівник програми від НаУКМА, наголосила на тому, що програма багатогранна, комплексна та універсальна. Учасниками її пілотного етапу у 2012-2013 н. р. стали студенти всіх факультетів університету. Зі 112 претендентів на участь оргкомітет відібрав 45 могилянців – по 22 студенти бакалаврських та магістерських програм і одного студента з програми підготовки спеціаліста. Всі вони активні і енергійні молоді люди, які протягом свого навчання в університеті приділяють багато часу громадській роботі – це старости начальних груп та члени рад гуртожитків, лідери та учасники студентських організацій та ініціативних груп. Ці студенти протягом стажування у підрозділах університету долучились до реалізації важливих проектів Академії і отримали гарні рекомендації керівників цих підрозділів. Ми сподіваємось, що по закінченні тренінгів, учасники застосовуватимуть набуті навички вже сьогодні, у студентському житті.

 

Валерія Казадарова, керівник програми від Асоціації випускників КМА, звернула увагу на головні завдання проекту: «Цю програму ми створили у відповідь на нагальні потреби роботодавців. Ми обрали найважливіші навички, які потрібні сьогодні на робочому місці, створили програму навчання абсолютно практичним речам, які повинні допомогти студентам та випускникам не тільки влаштуватися на роботу, а й бути впевненішими і конкурентними на ринку праці. Ми починаємо з найважливішого етапу, від якого залежить подальший успіх людини, – усвідомлення того, якою є твоя мета і ким ти хочеш стати, що доволі складно в такому молодому віці. Сподіваємося, що слухачам «ПРОФІ+» вдасться знайти роботу, яка приноситиме не лише гідну зарплатню, але й величезне задоволення».

 

Авторами та тренерами першого модулю «Побудова кар’єри та власний розвиток» стали представники компанії «НАУ консалтинг» – директор Олег Хомяк та консультант з питань взаємодії та розвитку Борис Пастернак. Метою тренінгу було дослідити власні цінності та особистісний потенціал студента, визначити свої можливості та переваги; пріоритети, цінності та ресурси, визначитись із цілями життя і кар’єри, сформувати власну програму розвитку, скласти персональний план діяльності. Тренерам вдалося створити продуктивну творчу атмосферу. Багато часу на тренінгу було відведено практичним завданням.

 

Олег Хомяк, автор, тренер: «Можливість попрацювати зі студентською аудиторію, розробити новий продукт стали основою нашої участі у програмі «ПРОФІ+». Компанія “НАУ консалтинг» пропонує два модулі «Побудова кар’єри та власний розвиток» та «Самоорганізація», які, на нашу думку, є підґрунтям для ефективнішого оволодіння знаннями і розвитку практичних навичок. Перший тренінг дає бачення системного підходу до саморозвитку людини, до побудови свого особистого та професійного життя, прагнення балансу у чотирьох головних його сферах. Відповідальність за своє майбутнє кожна людина несе самостійно, і усвідомлення цього в юнацькому віці дає можливість швидше визначитись із своїми цілями,спланувати своє майбутнє, зменшує кількість помилок та розчарувань на життєвому шляху. Наші очікування виправдались – студенти Могилянки були зацікавлені і брали активну участь у роботі. Тому ми прийняли рішення, що троє учасників тренінгу отримають можливість безкоштовно взяти участь у двох майстер-класах «НАУ Консалтинг» та проекту «Технології духу».


Борис Пастернак, автор, тренер: «Це цікавий для мене досвід роботи зі студентською аудиторією, причому роботи не індивідуальної, а групової. Студенти отримують нові знання у сфері самопізнання і саморозвитку, а я розвиваю свої навички викладача, лектора. Отже, ми взаємно корисні один одному. Студенти-могилянці залишили гарне враження: непідробний інтерес до теми, активна участь у дискусії, прагнення розібратись у собі, ретельне виконання вправ».

 

По закінченню модулю студенти поділилися своїми враженнями.

Фотоальбом модулю.

© 2012-2024 Національний університет «Києво-Могилянська академія»
вул. Сковороди 2, Київ 04070, Україна