Презентація книги професора Анджея Шмита

14 лютого, о 17:00, Центр Польський та Європейських студій, вул. Волоська 10, підвальне приміщення 6 корпусу НаУКМА

 

Центр Польських та Європейських студій та Польський Інститут у Києві представляють український переклад наукової монографії польського історика Анджея Шмита «Кременецький ліцей як зразок просвітницької моделі школи на території України у першій половині ХІХ століття» (Кременець, 2012.-235 с., з ілюстр.), яка є підсумком численних досліджень на тему відомої Кременецької школи.

Монографію написано на основі нових матеріалів, знайдених у архівах України (найбільшу частину з яких було виявлено у архівах Києва), Литви та Польщі. У монографії розглядається діяльність Волинської гімназії, ліцею у Кременеці. Це був перший навчальний заклад просвітницької моделі школи напіввищого типу на Правобережній Україні початку ХІХ ст. Досліджено специфіку і структуру, основи фінансування, матеріальну та науково-дидактичну бази, керівні та вчительські кадри, учнів та спадщину школи та її вплив та виникнення університету у Києві.

 

Книгу презентуватимуть:

проф. Анджей Шмита - викладач Вармінсько-Мазурського Університету в Ольштині

проф. Генрик Стронський - викладач Вармінсько-Мазурського Університету в Ольштині і Кременецького Інституту Гуманітарно-Педагогічної освіти

 

Додаткова інформація:

Польський Інститут у Києві, тел: (044) 288 03 04, web: www.polinst.kiev.ua

© 2012-2024 Національний університет «Києво-Могилянська академія»
вул. Сковороди 2, Київ 04070, Україна