Вручено грант стратегічно важливому викладачу Факультету економічних наук

5 квітня відбулось вручення гранту стратегічно важливому викладачеві-суміснику Факультету економічних наук НаУКМА.

Грантодавець, випускниця ФЕН 2007 р.і МП журналістики 2009 р. Зоя Литвин передала сертифікат на 8000 грн. викладачеві кафедри фінансів Валерії Василівні Сопко як одному з кращих, на думку студентів, фахівців.

 

Наталія Юріївна Іванова, декан факультету економічних наук, кандидат економічних наук, доцент:

Грант «Для стратегічно важливого викладача-сумісника», був заснований у минулому році випускницею нашого факультету Зоєю Литвин. Ми запрошуємо викладати на факультеті знаних висококваліфікованих викладачів, але, на жаль, сумісники отримують низьку заробітну платню. Саме для того, щоб заохочувати таких викладачів, було створено цей грант. Крім того, завдяки Зої Литвин ми також маємо стипендію «Для стратегічно важливого штатного викладача», за що надзвичайно їй вдячні.

Цього року грант «Для стратегічно важливого викладача-сумісника» отримала доктор економічних наук, професор кафедри фінансів Валерія Василівна Сопко. У неї досить цікава біографія – її батько, Василь Васильович Сопко, викладав на факультеті економічних наук Києво-Могилянської академії бухгалтерський облік. Він відомий фахівець у своїй галузі – ще за радянських часів його запрошували в ООН для проведення семінарів та практичних занять. Він передав свої знання та професію доньці, яка успішно продовжує його справу. Валерія Василівна викладає на всіх спеціальностях нашого факультету і дуже подобається студентам. Це дійсно стратегічно важлива людина для нашого факультету.

 

Ірина Григорівна Лук'яненко, завідувач кафедри фінансів, професор, доктор економічних наук:

Звичайно, я вважаю, що такі гранти, особливо від випускників, дуже важливі, оскільки це і зворотній зв'язок наших випускників з університетом, і доказ того, що наша праця приносить результати: ми не лише даємо знання, а й створюємо особливу атмосферу, завдяки чому студенти хочуть повернутись і вшанувати викладачів. На кафедрі фінансів надзвичайно талановитий колектив однодумців, ми намагаємось створювати такі умови, у яких студенти мають бажання навчатись і можуть повністю розкрити свій творчий потенціал, щоб згодом знайти достойне місце праці.

Валерія Василівна викладає бухгалтерський облік, а це не просто нормативна дисципліна – це підґрунтя, база, і не лише для фінансистів, а й для усіх економістів. Рівень розуміння цієї дисципліни студентами дуже залежить від того, як викладач зуміє її подати. Валерія Василівна вміє викладати бухгалтерський облік так, що студенти хочуть ходити на пари і сприймають інформацію “як пісню”. Більше того, фахові бухгалтери, подивившись матеріали до курсу, кажуть, що вони створені унікальним викладачем, і вони б самі із задоволенням прослухали цей курс ще раз саме у неї.

Кваліфікованих спеціалістів з бухгалтерського обліку не так багато, тому з впевненістю можна сказати, що Валерія Василівна – фахівець дуже високого рівня не тільки в Україні, але й у світі.

Дуже приємно, що другий рік поспіль грант «Стратегічно важливий викладач-сумісник» отримує викладач нашої кафедри. Минулого року цей грант отримав Андрій Борисович Камінський – один з найвідоміших в Україні вчених. Він викладає надзвичайно складну дисципліну – “Фінансовий ризик-менеджмент”, але вміє донести її до студентів.


Зоя Литвин, грантодавець, випускниця ФЕН 2007 р., компанія UDP:

Мені було приємно навчатись в Академії, і я розумію, що своїми знаннями і кар'єрними здобутками загалом я завдячую навчанню тут. Мені дуже подобалось навчатися в демократичній “західній” студентській атмосфері Могилянки. Я розумію, що це дало мені в житті велику конкурентну перевагу, я хочу віддячити університету за це і сподіваюсь, що гранти цьому сприяють.

 

Валерія Василівна Сопко, доктор економічних наук, професор:

Я дуже люблю свою роботу. Всі студенти для мене найперше діти, діти нашої держави. Однак, порівнюючи студентів Києво-Могилянській академії зі студентами інших ВНЗ, я відчуваю суттєву різницю. У могилянців зовсім інший підхід, інше ставлення до навчання і до робочого процесу загалом. Вони дуже прагнуть знань, готові більше працювати, цікавляться різними напрямками знань. На мій курс “Бухгалтерський облік” записуються навіть студенти, для яких ця дисципліна не є нормативною.

На мою думку, студенти НаУКМА є елітою української нації, тут відчувається дух української інтелігенції.

Анастасія Коцюбинська, студентка 2 курсу ФГН

 

На фото, зліва направо:

Олена Юріївна Закревська, асистент кафедри фінансів; Наталя Юріївна Іванова, декан факультету економічних наук; Зоя Литвин, випускниця ФЕН 2007 р.; Валерія Василівна Сопко, викладач кафедри фінансів, доктор економічних наук, професор; Ірина Григорівна Лук'яненко, завідувач кафедри фінансів, доктор економічних наук, професор.

© 2012-2024 Національний університет «Києво-Могилянська академія»
вул. Сковороди 2, Київ 04070, Україна