Викладачі Могилянки відвідали м.Бредфорд (Велика Британія)

У рамках програми ТЕМПУС IV-5

 

Група науковців-викладачів факультету економічних наук відвідали кілька університетів Великобританії з навчальним візитом.

Цей візит був запланований і здійснювався в рамках проекту ТЕМПУС IV-5 «Інноваційні лабораторії: використання відкритих інноваційних навчальних платформ та дослідницької діяльності в освіті для підприємств з метою розширення участі та інноваційного потенціалу університетів у постсоціалістичних суспільствах» (ІННОЛАБ).

 

Мета проекту – запровадження в Україні сучасних відкритих інноваційних навчальних платформ, включених у відповідну міжнародну мережу, які покликані створити додаткові ресурси для органічного поєднання університетської науки та комерційних інтересів бізнесу на ранніх стадіях інноваційного процесу.

В ході навчального візиту учасники проекту детально ознайомилися з діяльністю Університета Бредфорда (м.Бредфорд) і Селфордського університету (м.Манчестер) та відвідали:

- Школу менеджменту та Центр сталого підприємництва (при Університеті Бредфорда);

- бізнес-інкубатор (при Селфордському університеті);

- медійний центр Манчестера;

- мануфактуру ХІХ ст. (м.Бредфорд)/

 

Цей навчальний візит в межах проекту дав змогу учасникам переконатися, що наука і технології у Великобританії переважно розвиваються в університетах, які фактично виступають комплексами освітніх і наукових структур з розгалуженими зв’язками назовні.

До такого симбіозу освіти і науки саме в університетах потрібно прагнути українським університетам.

© 2012-2024 Національний університет «Києво-Могилянська академія»
вул. Сковороди 2, Київ 04070, Україна