Джаз як метафора життя

Добіг кінця пілотний етап проекту «Профі+»


У джазі тільки «Профі+»

Не так часто ми бачимо Дослідницьку бібліотеку в Староакадемічному корпусі такою святковою. Замість тиші лунали звуки джазу, замість зосереджених над книгами облич – усміхнені обличчя студентів, тренерів, гостей та організаторів. Замість гнітючого відчуття потреби готуватися до чогось – світлі емоції легкості, що наступають по успішному завершенні надзвичайно важливої справи…

 

Усе це – «випускний вечір» учасників пілотного проекту з soft skills для студентів НаУКМА «Профі+» – і тих, що навчалися, і тих, що навчали. І оскільки після сповнених праці, зокрема, і праці над собою, буднів наступає заслужений відпочинок, усі, що впродовж року трудилися на тренінгах, в час свого останнього офіційного збору перенеслися у свято «Джаз як метафора життя», влаштоване автором події п. Любомирою Бурлачук та джаз-гуртом « JT Fresh».

 

За цей навчальний рік києво-могилянці, що разом здобували знання з соціальних навичок та розвивалися як особистості у рамках проекту стали цілісною та згуртованою командою. Саме тому чарівна гра музикантів і справді була метафорою гармонійності гурту, вона виявляла основні принципи ефективної взаємодії, уміння розуміти інших з півслова та не зупинятися на шляху до перетворення свідомої компетентності в несвідому. Словом, цей вечір став квінтесенцією тих емоційних здобутків, що наряду із теоретичними проростали у серцях і свідомості профі-плюсівців.

 

«Прекрасна ідея зробити такий  фінальний музичний акорд – дуже трендово, неформально  та надихаюче. Особливо в контексті джазу, який є  певним символом змін, імпровізації, пошуку нових ідей. Саме в цьому, на мій погляд, і є  ідея проекту «Профі+»  – надати студентам можливість, використовуючи отримані знання та навички, імпровізувати, творити свій шлях та успіх. Бажаю всім учасникам проекту великих досягнень в майбутніх професіях!»,   Олександр Верещак, тренер проекту.  

 

«Щодо останньго зібрання учасників проекту «Профі+». Я була неймовірно вражена всім – від місяці зібрання, Конгрегаційної зали, до тієї атмосфери, яка панувала в залі. Чудова подія», Олена Берднікова, тренер проекту.

 


І після восьми місяців дії проекту довгоочікуваний «офіціоз» – 19 найвитриваліших учасників програми (з 45-ти на початку), які пропрацювали не менше 8 з 10 запропонованих тренінгів, отримали сертифікати із рук тренерів. Із успішним завершенням програми тренерів і учасників привітав президент НаУКМА Сергій Квіт, співкерівники Валерія Казадарова та Наталя Шумкова, тренери Олена Берднікова, Олександр Верещак, Юрій Ващенко.

 

Та, мабуть, найбільш значимою ця подія стала для п. Наталії Шумкової та п. Валерії Казадарової - людей, без яких не було б втілено в реальність те, що для нас, учасників програми стало невід'ємною частинкою життя. Це був грандіозний проект, що потребував усіх тих знань і вмінь, яким ми навчались протягом року, і вони зуміли реалізувати його сповна.

 

Тому хочеться сказати «Дякую!» організаторам, тренерам та всім учасникам, що стали чимось більшим, ніж колеги по Могилянці. За ті 20 днів (субот і неділь), які ми провели разом, ми зуміли створити власну колективну ідентичність, що не раз надихатиме нас на нові зустрічі і звершення.

 

А що стосується самого програми «Профі+», то її неодмінно чекає продовження – ще більш масштабне та успішне, адже у новому навчальному році проект діятиме у форматі сертифікатної програми і до участі будуть запрошені всі охочі могилянці. Від щирого серця бажаємо успіху його творцям та учасникам.

 

Але наразі немає нічого приємнішого, ніж усвідомлення того, що він розпочався із нас :)

 

Дивіться фоторепортаж.


Підготувала Христина Парандій (політологія-2),
стажер Прес-центру НаУКМА і учасник програми «Профі+»

© 2012-2024 Національний університет «Києво-Могилянська академія»
вул. Сковороди 2, Київ 04070, Україна