Візит студентів з УПЕК (Франція)

16 березня 2016 року в НаУКМА завітала група студентів Університету Парі-Ест Кретей (УПЕК).

 Лаура Бонемейсон,Сімон Губел та Роксолана Шелест (паралельно отримує ступінь Магістра в НаУКМА) презентували студентам свій проект "Lighting up Businesses", який вони виконують у рамках курсу «Project Management» в УПЕК. Перший етап роботи полягав у забезпеченні доступу до альтернативних джерел енергії (зокрема сонячної енергії) для рибалок на узбережжі Чилі, що дозволяє знизити рівень забруднення довколишнього середовища та оптимізувати даний вид господарської діяльності задля загального розвитку регіону. 

Другий цікавий проект, який студенти тільки почали впроваджувати в життя – консультаційна допомога вітчизняним компаніям у приведенні виробничих процесів до європейських стандартів якості. Крім того, задля того аби зробити свою доповідь більш корисною для студентів НаУКМА, наші гості провели дослідження потенційних можливостей стажувань для українців у різноманітних світових приватних, державних та благодійних організаціях. 
Лаура, Сімон та Роксолана поділилися власними враженнями від практичної реалізації проектів розвитку у міжнародному масштабі, розповіли про складнощі, з якими доводиться стикатися при здійсненні подібних ініціатив, та яким чином можна їх подолати. На думку Сімона, найважче але і найбільш цінно зробити перший крок, і вже після першої спроби усі наступні даються легше. Лаура ж розповіла, що головне мати бажання зробити щось корисне і цікаве, і за таких умов можливості можна відшукати, що доводить її успішний досвід фінансування власного стажування в Камбоджі. Роксолана ж власним досвідом переконала студентів, що світ відкритий для української молоді, а що найбільш ціно, отримані знання та навички можна і потрібно реалізувати задля розвитку власної країни.
фото фото
© 2012-2024 Національний університет «Києво-Могилянська академія»
вул. Сковороди 2, Київ 04070, Україна