• «Kyiv-Mohyla Law and Politics Journal»
  • Kyiv-Mohyla Humanities Journal
  • Наукові школи

Літня школа “Історія Голокосту та пам’ять в Україні”

Київ, 3-13 липня 2017

 

Центр дослідження геноцидів і масових репресій Історичного факультету Київського національного університету імені Тараса Шевченка, Український центр вивчення історії Голокосту у співпраці з Центром наукових досліджень Голокосту імені Джека, Джозефа і Мортона Манделя Меморіального музея Голокосту Сполучених Штатів Америки оголошують про проведення літньої школи для викладачів та аспірантів вищих навчальних закладів України, зацікавлених у дослідженні та викладанні історії Голокосту. Літня школа проводитиметься на базі Київського національного університету імені Тараса Шевченка.

Програма школи охоплює теми із довоєнної історії єврейського життя у Східній Європі, Голокосту та післявоєнної історії. Щоденні заняття будуть складатися із лекцій, дискусій, вправ по роботі з джерелами, у презентаціях будуть використані свідчення, фотографії, кіно- та відеодокументи, йтиметься про роль артефактів у викладанні та дослідженні. У рамках школи заплановано провести тематичні екскурсії у межах та поза Києвом.

 

Програма літньої школи включатиме лекційні курси запрошених лекторів:

 

  • д-р Елісса Бемпорад, професор єврейської історії Східної Європи та Голокосту (Коледж Квінс, університет Нью-Йорку, США);
  • д-р Давид Фішман, професор єврейської історії (Єврейська теологічна семінарія, Нью-Йорк, США);
  • д-р Діана Думітру, доцент кафедри історії (Державний педагогічний університет імені Іона Крянге, Молдова).

 

Додаткові презентації будуть представлені запрошеними лекторами (д-р Сюзан Браун-Флемінг, Меморіальний музей Голокосту, Тетяна Пастушенко, к.і.н, Інститут історії НАН України та інші) та організаторами (Андрій Руккас, к.і.н, керівник Центру дослідження геноцидів та масових репресій КНУ ім. Шевченка, Анатолій Подольський, к.і.н, керівник Українського центру вивчення історії Голокосту (УЦВІГ), Михайло Тяглий, науковий співробітник УЦВІГ, відповідальний редактор наукового часопису «Голокост і сучасність», Віталій Бобров, науковий співробітник та координатор освітніх проектів УЦВІГ та Наталя Лазар к.пол.н, менеджер Ініціативи спільної єврейсько-української історії та Голокосту в Україні Меморіального музею Голокосту США.

Програма є міждисциплінарною та відкритою до участі представників усіх гуманітарних дисциплін. Документи приймаються від осіб, які афілійовані з вищими навчальними закладами України (IV рівень акредитації).

 

Заявка на участь у літній школі має містити такі документи:

 

  1. академічне CV (2 сторінки);
  2. мотиваційний лист: вкажіть свої наукові інтереси, обґрунтуйте зацікавлення в участі у літній школі та викладанні історії Голокосту (до 700 слів);
  3. методична розробка семінарського або лекційного заняття з історичної дисципліни або іншого гуманітарного курсу, в якому порушуються питання, пов’язані з історією Голокосту та Другої світової війни.

 

Документи подаються українською мовою. Учасники школи повинні володіти англійською мовою на рівні професійного академічного спілкування. Робочими мовами школи є українська, англійська та російська.

Заявку надсилайте в електронному вигляді (pdf) на  Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.  не пізніше 30 квітня 2017 року. Організатори розглянуть отримані документи від усіх зацікавлених взяти участь у літній школі.

Про результати відбору кандидати будуть повідомлені 15 травня 2017 року.

Організатори забезпечують проживання та харчування учасників літньої школи. Транспортні витрати по території України будуть відшкодовані.

 

У разі виникнення додаткових питань, будь-ласка, звертайтеся:  Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.

© 2012-2024 Національний університет «Києво-Могилянська академія»
вул. Сковороди 2, Київ 04070, Україна