• Наукові школи
  • Kyiv-Mohyla Humanities Journal
  • «Kyiv-Mohyla Law and Politics Journal»

Вітаємо переможців конкурсу наукових проектів у галузі історії

Рішенням Конкурсної комісії від 17 травня 2017 р., переможцями конкурсу проектів іменного фонду (ендавменту) ім. Кіндрата Міжнародного Благодійного Фонду відродження Києво-Могилянської академії для підтримки досліджень (scholarships) в  галузі історії України в Національному університеті «Києво-Могилянська академія», стали наступні проекти:

 

1) «Prominent philosophers of Kyiv Theological Academy (1819‒1924): biographies and studies», керівник –д-р філос. наук, проф. М.Л. Ткачук. Мета проекту: створення передумов для ознайомлення світової наукової спільноти з феноменом та здобутками вітчизняної  духовно-академічної філософії, представленими через призму аналізу життя і творчості видатних філософів  Київської духовної академії (1819‒1924). Основний результат проекту передбачає підготовку до друку першого англомовного монографічного дослідження із зазначеної тематики  “Prominent philosophers of Kyiv Theological Academy (1819‒1924): biographies and studies”.

 

2) «Київська академія та її діячі у фондах Національного музею історії України», керівник – д-р іст. наук, доц. М.В.Яременко. Мета проекту: розширення депозитарію джерел, важливих у дослідженнях історії Київської академії. Передбачається виявлення, каталогізація та систематизація пов’язаних з Академією та її діячами писемних і неписемних артефактів, що є частиною фондової колекції Національного музею історії України – одного з найбільших зібрань Музейного фонду сучасної України. Крім виявлення і систематизації, планується також детальний опис і атрибуція віднайдених артефактів.

 

Конкурс, спрямовано на стимулювання студентів, аспірантів, науково-педагогічних працівників НаУКМА проводити дослідження у галузі історії України від найдавніших часів до сьогодення, в т. ч.  історії КМА протягом всього часу її існування.

 

© 2012-2024 Національний університет «Києво-Могилянська академія»
вул. Сковороди 2, Київ 04070, Україна