• Kyiv-Mohyla Humanities Journal
  • Наукові школи
  • «Kyiv-Mohyla Law and Politics Journal»

Стан сингулярності: соціальні структури, ситуації, повсякденні практики / С. Макеєв, С. Оксамитна, А. Домаранська, О. Іванов, Т. Костюченко, Л. Малиш, Т. Марценюк, С. Стукало ; за ред. С. Макеєва і С. Оксамитної. – К. : НаУКМА, 2017. – 180 с.

obkladynka singular
obkladynka singular

ISBN 978-966-2410-85-3

 

У монографії розглянуто сучасні визначення стану суспільства (кризу, надзвичайність (emergency), виключеність) і обґрунтовано доцільність іменувати стан, у який перейшов український соціум після подій зими 2013–2014 років, анексії Криму і війни на Донбасі, сингулярним.

 

Сингулярне – те, що зрідка трапляється, особливе, незвичне, але й те, що радикально збурене, існує із суттєво зміненим порядком речей, явищ, очікувань і сподівань, що має шанс як перетворитися на щось позитивно інше, так і залишитися у вимушено знайденому стані. За даними репрезентативних опитувань, проведених до і після другого Майдану, описано нові явища в соціальній структурі та масові ментальні утворення, притаманні респондентам тоді, коли силові лінії у суспільстві формують їхню структуру, а також інтерпретовано поведінкові реакції людей: їхні реальні дії під впливом неконтрольованих зовнішніх сил і обставин, що примусово переводять індивідуальне, сімейне і групове повсякденне життя у незвичні режими функціонування.

 

Для науковців, викладачів, аспірантів, студентів.

© 2012-2024 Національний університет «Києво-Могилянська академія»
вул. Сковороди 2, Київ 04070, Україна