Помилка
  • JUser::_load: неможливо завантажити користувача з id: 87

Тренінг з арт-терапії в рамках проекту «Подолання психотравми та профілактика ПТСР у дітей та підлітків заради майбутнього України»

В рамках проекту «Подолання психотравми та профілактика ПТСР у дітей та підлітків заради майбутнього України» відбувся тренінг з арт-терапії, що проходив з 4 по 8 червня у приміщенні Центру психосоціальної реабілітації НаУКМА. Захід був ініційований товариством «Європа без кордонів» у співпраці з «Асоціацією арт-терапевтів України» за підтримки Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH та за дорученням уряду Німеччини.

 

Training20170604a

 

Варто зазначити, що спеціалісти з Німеччини уже вдруге відвідують Україну з подібним надзвичайно важливим проектом. Учасники, котрі відвідали тренінг вдруге, відмічають позитивні тенденції розвитку : «Щодо позитивної тенденції, можна зазначити, що рівень тривоги став набагато нижчим, аніж три роки тому! Варто пам’ятати, що окрім роботи фахівців присутній такий фактор, як "адаптація" до подій в країні, людина до всього пристосовується, проте травми таки присутні! Я часто кажу, що 80 відсотків людей знаходяться в депресивному стані, але найгірше те, що вони думають, що це норма!» - зауважила учасниця тренінгу, психолог Ольга Волошина.

 

 Training20170604b


Метою тренінгу є імплементація в освітню та терапевтичну практику методів інтегрально-педагогічної терапії мистецтвом з метою подолання психотравми у дітей та підлітків, які стали жертвами війни в Україні.


Вказані форми арт-терапії можна застосовувати у великих групах, а деякі з методик не потребують для використання фахових знань з психології та психіатрії, що є перевагою для подолання наслідків ситуації в Україні.


Тренінг проводився фахівцями товариства stART-international e.V. До участі у тренінгу також було запрошено арт-терапевтів, психологів, психотерапевтів, психіатрів та освітян, які працюють із дітьми з прифронтової зони, переселенцями та дітьми учасників бойових дій. Загалом участь у тренінгу взяли понад 100 спеціалістів.

 

Training20170604c

 

Учасниця тренінгу, психолог Ольга Волошина так оцінює результативність пройденого навчання: «Тренінг дав можливість кожному учаснику отримати власні ресурси та закріпити їх - це надважливий фактор в наш складний час в Україні, враховуючи те, що ми всі є травмованим, часто навіть не підозрюючи цього (мова йде про вторинну травму). В тому і є величезна цінність подібних тренінгів».


Організація тренінгів також планується в Одесі ( з 27 по 31 серпня 2017 року) та Слов’янську( з 8 по 12 липня 2017 року).

 

PartnersTrain20170604 

 

© 2012-2024 Національний університет «Києво-Могилянська академія»
вул. Сковороди 2, Київ 04070, Україна