Помилка
  • JUser::_load: неможливо завантажити користувача з id: 87

Видано навчально-методичний посібник "Психосоціальна підтримка в умовах надзвичайних ситуацій: підхід резилієнс"

 

ResiliencePosib201709

Центром психічного здоров`я та психосоціального супроводу видано навчально-методичний посібник "Психосоціальна підтримка в умовах надзвичайних ситуацій: підхід резилієнс".

У навчально-методичному посібнику представлено основні підходи й стратегії роботи соціальних працівників та інших фахівців в умовах надзвичайних ситуацій. Особливу увагу зосереджено на резилієнс (згідно визначення ВООЗ - здатності відносно добре справлятися з важкими ситуаціями), розглянуто основні принципи психічного здоров’я та психосоціальної підтримки, а також різні форми інтервенцій залежно від впливу надзвичайних ситуацій на людину, родину і громаду. Посібник містить робочий тематичний план, перелік рекомендованої літератури, опис змісту лекційних занять, рекомендованих форм роботи під час семінарських та практичних занять, питання для самоперевірки знань і глосарій.


Ця методична розробка призначена для викладачів вищих навчальних закладів, а також може бути корисною для студентів бакалаврських і магістерських програм «Соціальна робота», «Психологія» та інших спеціальностей, фахівців психосоціальної сфери, зацікавлених у використанні новітніх підходів.


Розробці та написанню посібника передувала діяльність фахівців та експертів Центру психосоціальної реабілітації НаУКМА впродовж 2016 – 2017 років із вивчення результатів останніх досліджень, методичних розробок у сфері надання психосоціальної допомоги у надзвичайних ситуаціях, розробка навчально-методичних матеріалів, проведення 6 тренінгів для соціальних працівників, волонтерів, викладачів ВНЗ України з особливостей надання психосоціальної допомоги з акцентом на формування життєстійкості (англ. resilience) на рівні фахівця, клієнта, громади.


Вищевказана діяльність стала можливою завдяки реалізації проекту "Покращення сфери психічного здоров’я та психосоціальної підтримки для постраждалого від конфлікту населення на Сході України", що реалізовується Центром психічного здоров’я НаУКМА за підтримки програми #USAID, Міжнародного Медичного Корпусу, Advancing Partners ana Communities.

 

Завантажити посібник можна за посиланням.

© 2012-2024 Національний університет «Києво-Могилянська академія»
вул. Сковороди 2, Київ 04070, Україна