Помилка
  • JUser::_load: неможливо завантажити користувача з id: 87

Знайомство із бійцями 55-ї артилерійської бригади м. Запоріжжя

Zaporizhya201711a

Zaporizhya201711a
31-го жовтня, під час візиту до Запоріжжя, Сергій Богданов - координатор дослідження СЕТА від НаУКМА та Квінсі Мур – проектний директор від інституту Дж.Хопкінса (JHU), познайомилися із бійцями 55-ї артилерійської бригади Запоріжжя. Знайомство відбулося в Музеї бойової слави військової частини, завдяки замполіту Ігорю Немінському.

 

Сергій Богданов та Квінсі Мур були захоплені розповіддю про мужність генерала-полковника Василя Петрова, на честь якого з 2010 р. названо бригаду. Ще в далекі післявоєнні часи генерал Петров (уродженець Запорізького краю) сміливо зазначав, що "бути Україні незалежною державою". Він є прикладом життєстійкої людини. Втративши обидві руки на війні, переосмислив життя, почав випрацьовувати в собі "смак" до нього. Зміг прилаштуватися до написання військових мемуарів.

 

Експозиції в музеї бойової слави 55-ої окремої бригади, що створений цього року, занурюють в події другої світової війни і "проводять" паралелі з сучасною війною на Сході України.

Після екскурсії домовилися про наступну зустріч зі спеціалістом програми із перенаправлення - Діаною Бабовою.

 

6-го листопада, Діана презентувала програму СЕТА керівництву та діючим військовослужбовцям 55-ї бригади, наголосивши на можливості для членів їх родин взяти участь в конфіденційній та безоплатній програмі з метою покращення їх психологічного стану.

Дослідження показують, що члени родин АТО страждають не менше за бійців. Їм також потрібно покращити своє самопочуття і підготуватися до повернення свого захисника.

 

Віримо, що захисники будуть стояти чесно та гідно на стражі Батьківщини та збережуть власні родини!

 

Zaporizhya201711c

© 2012-2024 Національний університет «Києво-Могилянська академія»
вул. Сковороди 2, Київ 04070, Україна