Кафедра зв’язків із громадськістю

us

Загальна інформація

Веб-сайтhttps://pratkma.ukma.edu.ua/

 

  Завідувач
Сусська Ольга Олександрівна
доктор соціологічних наук, професор кафедри зв'язків з громадськістю
корпус 4, кімната 217
E-mail Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.

 

Провідний спеціаліст

корпус 4, кімната 252

(044) 425 31 24 

 

Кафедру зв’язків із громадськістю НаУКМА було створено у 2001 році. Кафедра має бакалаврську та магістерську програми «Зв’язки з громадськістю». З 2010 року по 2015 рік функціонувала перша в Україні маґістерська програма «Менеджмент організацій і адміністрування. Менеджмент зв'язків з громадськістю (Public Relations)». З 20015 року здійснюється підготовка магістрів за спеціальністю 061 - «Журналістика» за ОНП «Зв’язки з громадськістю». У 2020 році була відкрита бакалаврська програма «Зв’язки з громадськістю». Програми побудовані з урахуванням національного (Стандарту вищої освіти України першого (бакалаврського) рівня, галузі знань 06 Журналістика, спеціальності 061 Журналістика) та міжнародних стандартів (зокрема, рекомендацій IPRA та The Commission on Public Relations Education) підготовки фахівців для сфери зв’язків з громадськістю.

 

Програми спрямовані на формування здатності управління комунікаціями організації, та формування її репутації на основі високих професійних стандартів та етики PR. Навчання на програмах дає змогу здобувачам подолати поверховий підхід до PR як до «маніпулятивної технології». Окремі дисципліни викладаються англійською мовою. Використовується змішана (дистанційна та аудиторна) форми навчання. В рамках навчальних дисциплін практикуються виступи гостьових лекторів з числа провідних науковців та визнаних практиків в рамках кожного курсу. Так, наші студенти зустрічалися з Ярославою Гресь (GRES TODORCHUK PR), Володимиром Дегтярьовим (Newsfront PR Agency), Іветою Делікатною (ECOMM Communication Consulting) та іншими відомими практиками. У рамках студентської ініціативи - KMA PR Masters - були організовані зустрічі для всіх студентів Могилянки з Владом Троїцьким (ГОГОЛЬFEST, ДахаБраха та Dakh Daughters, центр сучасного мистецтва «Дах»), Олегом Скрипкою, дизайнером та копірайтерами Banda.

 

Для студентів НаУКМА в рамках курсів вільного вибору кафедра пропонує три сертифікатні програми для бакалаврів («Діджитал комунікації», «Публічні комунікації: стратегії та прикладні комунікаційні технології» та «Урядові комунікації») та одну для магістрів («Теорія і практика PR»).

 

Кафедра має Угоди про наукову співпрацю та проходження виробничої практики з провідними науковими установами, бізнес-організаціями та профільними агенціями. Серед них:

«Mainstream Communication & Consulting»,

Кабінет Міністрів України,

ВЕ-ІТ,

Coca Cola Ukraine,

PBN Hill+Knowlton Strategies,

HAVAS-PR KYIV.

Випускники програми успішно працюють фахівцями з комунікацій на різних посадах у вітчизняних і зарубіжних організаціях, серед них:

Mainstream Communication & Consulting,

Brandcom Public Relations Agency,

Be-It Agency,

PBN Hill + Knowlton Strategies,

Newsfront PR Agency,

Havas PR, Goog;

Проєкти ЄС “Розвиток сучасної системи охорони здоров’я в Україні” та TAPAS «Прозорість та підзвітність у держуправлінні та послугах»;

Інститут когнітивного моделювання,

Genesis тощо.

 

З ініціативи кафедри у вітчизняному суспільствознавстві розвивається новий напрямок досліджень процесів становлення соціального інституту зв’язків з громадськістю (Public Relations) в Україні, аналізу його розвитку в різних сферах українського суспільства, засновником якого є доктор філософських наук, професор Королько В.Г.

 

Викладачі

Публікації

Проєкти освітніх програм

Навчальний рік 2022-2023

Навчальний рік 2021-2022

ПРОЄКТ ОСВІТНЬО-НАУКОВОЇ ПРОГРАМИ

“Зв'язки з громадськістю" спеціальності 061 Журналістика другого (магістерського) рівня вищої освіти

 

icon Освітньо-наукова програма “Звязки з громадськістю"

 

Запрошуємо всіх стейкголдерів (здобувачів вищої освіти, випускників освітньої програми, роботодавців, представників академічної спільноти, співробітників НаУКМА, представників інших груп стейкхолдерів) залишити відгуки, побажання та пропозиції для покращення освітніх програм.

 

Усі пропозиції та зауваження просимо надсилати до 1 грудня 2021 року на адресу гаранту освітньої програми або заповнити форму.

 

Гарант програми А.Г. Зінченко   Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.

 

icon Зведена таблиця пропозицій та зауважень отриманих від стейкголдерів під час громадського обговорення освітньої/освітньо-наукової програми та результати їх обговорення на засіданні кафедри.

 


 

ПРОЄКТ змін до ОСВІТНЬОЇ ПРОГРАМИ

“Зв'язки з громадськістю" спеціальності 061 Журналістика першого (бакалаврського) рівня вищої освіти

 

icon Освітня програма «Зв’язки з громадськістю»

 

Запрошуємо всіх стейкголдерів (здобувачів вищої освіти, випускників освітньої програми, роботодавців, представників академічної спільноти, співробітників НаУКМА, представників інших груп стейкхолдерів) залишити відгуки, побажання та пропозиції для покращення освітніх програм.

 

Усі пропозиції та зауваження просимо надсилати до 17 грудня 2021 року гарантові освітньої програми або заповнити форму.

 
 
 
 
© 2012-2024 Національний університет «Києво-Могилянська академія»
вул. Сковороди 2, Київ 04070, Україна