Помилка
  • JUser::_load: неможливо завантажити користувача з id: 55

Архів новин 2004 - 2012

 

 

Дата публікації: 20.04.2005, 21:48

Команда НаУКМА увійшла до всеукраїнського фіналу чемпіонату світу з програмування серед студентів вищих навчальних закладів України

14 квітня 2005 року відбулися регіональні змагання з програмування серед студентів вищих навчальних закладів України. По три ВНЗ–переможці братимуть участь у Всеукраїнському фіналі у вересні 2005 року, який є офіційним чверть фіналом чемпіонату світу. Щорічно в Україні та у світі проводиться велика кількість олімпіад з інформатики та програмування різного рівня. Найсерйознішим та найпрестижнішим змаганням є Першість Чемпіонату Світу з програмування серед студентів вищих навчальних закладів, який щорічно проводить асоціація комп'ютерної техніки АСМ (Association for Computer Machinery), зі штаб-квартирою у Нью-Йорку(http://acm.baylor.edu). Студентські змагання - важлива частина наукової діяльності вищого навчального закладу, їх проведення допомагає обдарованій молоді реалізувати свої можливості, а також визначати рівень викладання у даному випадку комп'ютерних наук. Першість світу проводиться у три етапи: національні олімпіади, регіональні олімпіади, які проводять за географічним принципом у 30 регіонах та фінал першості світу, в якому беруть участь близько 60 команд - переможців та призерів регіональних олімпіад. У регіональних змаганнях в Україні брали участь більш ніж 100 команд. Північний регіон представляли команди міста Києва (НаУКМА, КПІ, КНУ, Європейський університет тощо), державні університети Сум, Черкас.

Честь НаУКМА відстоювала команда у складі трьох відважних ірокезів з Факультету інформатики: Красіков Дмитро – 2 р.н.; Сліпецький Ростислав – 2 р.н.; Єсаков Євген – 2 р.н.

 

Змагання відбувалось у режимі реального часу, за 5 годин необхідно було розв’язати 8 задач. Командам було надано один комп’ютер і на вибір одну із мов програмування: C чи Pascal.

 

Початок змагання видався важким. Протягом першої години, коли гранди світової першості (команди КПІ та КНУ) розв'язали по 1 - 2 задачі, у НаУКМА був 0. Але хлопці знайшли в собі сили і на кінець третьої години змагань надвеликими зусиллями розв'язавши 3 задачі, займали 2 місце! Зазначимо, що наші хлопці вперше в житті виступають у подібних змаганнях. Протягом останніх двох годин їм не вистачило досвіду і вони в кінці кінців посіли 6 місце, але серед ВУЗів були третіми. Слід відзначити, що до першої десятки увійшли окрім команди НаУКМА лише команди КНУ та КПІ.

Вітаємо Могилянців з успішною прем'єрою!

© 2012-2024 Національний університет «Києво-Могилянська академія»
вул. Сковороди 2, Київ 04070, Україна