Помилка
  • JUser::_load: неможливо завантажити користувача з id: 55

Архів новин 2004 - 2012

 

 

Звернення НаУКМА до Організації Об’єднаних Націй та академічної спільноти світу

Дата публікації: 12.08.2008, 16:45

з приводу подій в Грузії

Звернення Національного університету «Києво-Могилянська академія»

до Організації Об’єднаних  Націй та академічної спільноти світу

 

Національний університет «Києво-Могилянська академія» (НаУКМА) виступає із засудженням втручання Росії у розв’язання внутрішнього конфлікту суверенної держави Грузії.

 

Російська аґресія в Грузії прикривається назвою «миротворчої операції». Насправді ми є свідками загрози міжнародній безпеці з боку тоталітарної системи, яка грунтується на традиціях російського імперіалізму, включно з комуністичним періодом.

 

З 2002 року в м. Тбілісі функціонує середній навчальний заклад Колеґіум НаУКМА імені Михайла Грушевського, що є членом мережі колеґіумів НаУКМА під патронатом Києво-Могилянської академії. В цьому році відбувся перший випуск колеґіуму імені Михайла Грушевського. Від викладачів, учнів колеґіуму та їхніх батьків ми знаємо про аґресивні військові дії з боку Росії, бомбардування кварталів мирних жителів, про жертви серед мирних грузинських громадян різних національностей. Сьогодні учні колеґіуму чекають на чергові бомбардування від російських «миротворців». Ці грузинські діти нарівні з дбайливим ставленням до національної спадщини і традицій обрали для себе західні цінності демократії і свободи. Вони готові й будуть відстоювати незалежність і цілісність своєї держави. Вони прагнуть жити у спільному європейському домі, а не в «російському таборі». Це їхній вибір, і ми закликаємо весь світ поважати його.

 

Ми, академічна спільнота одного з найдавніших університетів Східної Європи, який веде свою історію від 1615 року, виступаємо проти будь-якого, і, передовсім, проти військового втручання у розв’язання внутурішніх проблем, проти втручання Росії у внутрішні справи суверенної Грузії, так само як і будь-якої іншої держави світу.

 

НаУКМА звертається до ООН та академічної спільноти всього світу із закликом засудити військове втручання Росії у Грузії, назвати речі своїми іменами та об’єднатися проти аґресивної сутності сучасного російського керівництва, виступити за мирне врегулювання конфлікту.

 

Замовчування або нерішучість у засудженні світовим співтовариством дій Росії призведе в майбутньому до подальших аґресій і до вкорінення відчуття безкарності цинічних політиків цієї аґонізуючої імперії.

 

Від імені академічної громади НаУКМА

 

Сергій Квіт,                                                                          В’ячеслав Брюховецький,

Президент НаУКМА                                                           Почесний президент НаУКМА

 

Листи підтримки просимо надсилати на адресу:

Тбіліського Колеґіуму НаУКМА ім. Михайла Грушевського

380002, Грузія, м. Тбілісі, вул. Дгебуадзе, 8;  e-mail: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.

© 2012-2024 Національний університет «Києво-Могилянська академія»
вул. Сковороди 2, Київ 04070, Україна