Помилка
  • JUser::_load: неможливо завантажити користувача з id: 55

Архів новин 2004 - 2012

 

 

Могилянка за здоровий спосіб життя

Дата публікації: 10.09.2008, 18:26

Могилянка за здоровий спосіб життя. На території університету не курять!

Протягом останніх років Національний університет “Києво-Могилянська академія” вживає рішучих заходів, що обмежують паління на території університету. Такі заходи є невід’ємною складовою загальнішої стратегії підтримки здорового способу життя серед могилянців. Наприкінці серпня президент НаУКМА Сергій Квіт підписав наказ «Про заборону тютюнокуріння на території НаУКМА». Могилянка відмовляється від згубної звички — відтепер у межах університетських містечок не палять.

Свідома відмова від паління — тенденція, що набуває розголосу по всій Україні. Як відомо, в останній день травня 100 знаних українців підписали «Маніфест проти куріння», в якому закликали співвітчизників припинити труїти себе, своїх дітей, рідних, друзів, колег — усіх, хто поруч.

В Україні курить майже кожна друга доросла людина — 42%. У рейтингу, який фіксує поширеність куріння, українці серед аутсайдерів — сьомі знизу серед 132 країн. Людина стає курцем дитиною або в юному віці — більше половини до 18 років, а близько 10% — у віці до 10 років. За останні 15 років куріння стало масовим явищем. Останнім часом значно більше палить молодь, дедалі частіше трапляються курці серед жінок. (Інформація з «Маніфесту».)

Як провідний осередок науки та освіти, НаУКМА не може стояти осторонь цих проблем. Кожному з нас слід подумати: чи варта примха, що призводить до залежності, того, чим задля неї треба поступитися — грошей, часу та здоров’я?

© 2012-2024 Національний університет «Києво-Могилянська академія»
вул. Сковороди 2, Київ 04070, Україна