Помилка
  • JUser::_load: неможливо завантажити користувача з id: 55

Архів новин 2004 - 2012

 

 

Відбулося відкриття Докторської школи НаУКМА

Дата публікації: 03.10.2008, 12:39

6 жовтня у Києво-Могилянській академії відкрито першу в Україні Докторську школу європейського зразка

6 жовтня, понеділок, 16:30
Конґреґаційна зала  Староакадемічного корпусу
(вул. Г.Сковороди, 2)

НаУКМА послідовно, від часу свого відродження впроваджує в українську освітню практику європейські стандарти вищої освіти. Черговий крок - відкриття першої в Україні Докторської школи (докторантських студій (PhD)), організованих згідно з вимогами Болонського процесу та принципів Єдиного європейського освітнього простору. Відкриття Докторської школи підсумовує кількарічний досвід вивчення науковцями Києво-Могилянської академії кращого світового, передовсім європейського, досвіду підготовки молодих науковців, узагальнений під час проведення двох міжнародних конференцій (2007, 2008 р.р.).

Україна приєдналася до Болонського процесу у 2005 році і взяла на себе зобов’язання не пізніше 2010 року впровадити триступеневу систему освіти (бакалавр – маґістр – PhD). Вона відповідатиме вимогам Єдиного європейського простору вищої освіти, до якого нині інтегрується більшість європейських країн.

Принципи, на яких засновується Докторська школа НаУКМА, сутнісно відрізняються від існуючої в Україні моделі аспірантури. Докторант – це не студент, а молодий дослідник. Програма його роботи включатиме великий об’єм самостійних наукових досліджень, видання їх результатів у міжнародних реферованих фахових журналах, виступи на міжнародних конференціях; викладання в НаУКМА, а також дисертаційне дослідження під керівництвом принаймні двох наукових керівників, один з яких представлятиме закордонний університет. 

Метою заснування Докторської школи НаУКМА є створити діючу модель Докторської школи європейського зразка. Програми  відповідатимуть стандартам Європейського освітнього простору та будуть прикладом для здійснення обіцяних державою освітніх реформ, зразком для усіх українських ВНЗ.

Детальніше про Докторську школу можна дізнатися на її сайтіwww.gradschool.ukma.kiev.ua

© 2012-2024 Національний університет «Києво-Могилянська академія»
вул. Сковороди 2, Київ 04070, Україна