Помилка
  • JUser::_load: неможливо завантажити користувача з id: 55

Архів новин 2004 - 2012

 

 

Виставка Івана-Валентина Задорожного

Дата публікації: 10.10.2008, 17:35

З 14 по 31 жовтня у Галереї мистецтв імені Олени Замостян триває виставка творів Івана-Валентина Задорожного

14-31 жовтня
 
Галерея мистецтв ім. Олени Замостян
            
Національного університету „Києво-Могилянська академія”
    
п р е з е н т у є

виставку творів

Івана-Валентина Задорожного
(1921-1988)

Виставку присвячено  20-й річниці від дня смерті художника

„Задорожний – виразний представник питомо українського мистецького материка. Його неможливо приписати іншій етнокультурі. При цьому він, як мало хто інший з його колег по ремеслу, ретельно й вдумливо вивчав культурний набуток світу, постійно цікавився доробком майстрів зарубіжних країн, творчо переосмислюючи його в своїй роботі ... Він ішов до власного народу насамперед і головне через глибинний пошук і відкриття родової пам’яті, шляхом розгадки власного духовного коду, через пізнання та осмислення питомо національної естетики та стильового вислову. І його власна художня мова – при всіх видимих авторських новаціях, індивідуальних рисах – є напрочуд упізнаваною та близькою, органічною для цієї землі, для нашої культурної традиції. Вона є заразом і надзвичайно сконцентрованою, знаковою, посутньо монументальною й високо професійною, а тому переконливою і дієвою, такою, що проймає серце й душу, запалює думку”.  (Ростислав Забашта)                               
       
У галереї мистецтв Києво-Могилянської академії від 1994 по 2001 р.р. відбулася низка виставок художника. У жовтні 2002 р. на громадських засадах тут відкрито меморіально-художній музей Івана-Валентина Задорожного „ХАТА”. Експозиції змінюються, презентуючи живописні полотна художника, графічні роботи, скульптуру, етюди, ескізи гобеленів, вітражів, фотографії монументальних творів з різних міст України.


      21 жовтня о 17.00 відбудеться вечір пам’яті І.- В. Задорожного.


Адреса: м. Київ, вул. Іллінська, 9, Культурно-мистецький центр Києво-Могилянської академії, Галерея мистецтв ім. Олени Замостян.
     
Тел. 425-2154, e-mail: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.

Галерея працює з 11:00 до 19:00 щоденно, крім неділі та понеділка

© 2012-2024 Національний університет «Києво-Могилянська академія»
вул. Сковороди 2, Київ 04070, Україна