Помилка
  • JUser::_load: неможливо завантажити користувача з id: 55

Архів новин 2004 - 2012

 

 

Куріння шкодить нам усім

Дата публікації: 11.10.2008, 19:09

Проголошення Академії територією, вільною від тютюнового диму, стало вагомим внеском у всеукраїнську кампанію боротьби з курінням. Поставте підпис під “Маніфестом проти куріння”

Проголошення Національного університету “Києво-Могилянська академія” територією, вільною від тютюнового диму, стало вагомим внеском у всеукраїнську кампанію боротьби з курінням.

Як відомо, президент Академії долучився до кола знаних українців, які підписали “Маніфест проти куріння” і закликали співвітчизників припинити труїти себе, своїх дітей, рідних, друзів, колег — усіх, хто поруч. Авторитет НаУКМА як інноваційного і демократичного вищого навчального закладу посприяв ширшому висвітленню проблеми в засобах масової інформації: схвальні відгуки стосовно послідовної політики Академії щодо відмови від паління опублікували провідні інформаційні видання: “Українська правда”, “Кореспондент”, газета “День” та багато інших. Також відмова університету від паління стала темою сюжетів “П’ятого каналу” та кількох інтерв’ю з представниками адміністрації НаУКМА.

Запрошуємо всіх, кому не байдужа проблема паління, яка давно набрала національного масштабу, підтримати “Маніфест проти куріння” особисто — поставити свій підпис.

У цій справі не має значення, палите Ви чи ні — “Маніфест” жодним чином не дискримінує курців. Навпаки, серед зобов’язань прихильників “Маніфесту” є такі: “відвідувати ті бари й ресторани, в яких забезпечене право кожного на чисте повітря, — навіть якщо я курю, мій одяг не має бути прокуреним”; “допомагати людям, які хочуть кинути курити”. Цей маніфест — проти куріння, а не проти курців.

Стисло про тютюнову епідемію в Україні та шляхи її подолання Ви можете прочитати у брошурі “Україна кидає курити, або Чому ми розпочинаємо масштабну боротьбу проти куріння”. Також можна завантажити презентаційну версію брошури у форматі PDF.

Не стійте осторонь! Передайте інформацію тим, хто поруч, — комусь це допоможе зберегти своє здоров’я, здоров’я близької людини, дітей, а може, і Ваше здоров’я.

В Україні курить майже кожна друга доросла людина — 42%. У рейтингу, який фіксує поширеність куріння, українці серед аутсайдерів — сьомі знизу серед 132 країн. Людина стає курцем дитиною або в юному віці — більше половини до 18 років, а близько 10% — у віці до 10 років. За останні 15 років куріння стало масовим явищем. Останнім часом значно більше палить молодь, дедалі частіше трапляються курці серед жінок.

Вже кілька років НаУКМА вживає заходів, що обмежують паління на території університету. Ці заходи є невід’ємною складовою загальнішої стратегії підтримки здорового способу життя серед могилянців. Наприкінці серпня 2008 року Сергій Квіт підписав наказ “Про заборону тютюнокуріння на території НаУКМА”.

Кожному з нас слід подумати: чи варта примха, що призводить до залежності, того, чим задля неї треба поступитися — грошей, часу та здоров’я?

© 2012-2024 Національний університет «Києво-Могилянська академія»
вул. Сковороди 2, Київ 04070, Україна