Помилка
  • JUser::_load: неможливо завантажити користувача з id: 55

Архів новин 2004 - 2012

 

 

Могилянка святкує День Академії

Дата публікації: 14.10.2008, 16:48

15 жовтня найстаріший університет України відзначає свій 393 День народження. Щиро вітаємо всіх могилянців зі святом!

Вітаємо Могилянців з Днем Академії!
Кохання та віри, наснаги і волі до нових звершень! Нехай Академія стане осередком нашої єдності, зробить усіх сильнішими й мудрішими. Нехай за міцними академічними стінами всі ми почерпнемо сили для перемог.
Хай здійснюються мрії! Vivat Academia!

День Академії Могилянка традиційно святкує 15 жовтня, на Покрову Пресвятої Богородиці. Саме в цей день, 15 жовтня 1615 року, київська шляхтянка Галшка Гулевичівна відписала чималі свої кошти, а також землі на Подолі, для облаштування монастиря та школи для дітей усіх станів та чинів, із якої з часом постала славетна Києво-Могилянська академія – найстаріший вищий навчальний заклад України.

Сучасна Могилянка, відроджена 1992 року, – один із найпрестижніших і найдинамічніших університетів країни. Таку позицію підтверджують рейтинги університетів та працедавців, у яких НаУКМА та його випускники традиційно посідають місця в першій трійці. Саме Могилянка є піонером впровадження в українську практику європейських освітніх та наукових стандартів.

Найважливішою подією минулого «могилянського року» було відкриття першої в Україні Докторської школи європейського зразка (PhD-програми), навчання в якій відповідатиме вимогам і стандартам Болонського процесу. Ще однією знаковою подією став Указ Президента України “Про відзначення 400-річчя Києво-Могилянської Академії”.

© 2012-2024 Національний університет «Києво-Могилянська академія»
вул. Сковороди 2, Київ 04070, Україна