Помилка
  • JUser::_load: неможливо завантажити користувача з id: 55

Архів новин 2004 - 2012

 

 

Професор НаУКМА Лариса Масенко у Гданському університеті

Дата публікації: 07.11.2008, 13:27

Лариса Масенко, завідувач кафедри української мови НаУКМА, презентувала видання своєї праці «Мова і суспільство. Постколоніальний вимір» польською мовою

23 жовтня 2008 року в актовій залі філологічного факультету Гданського університету відбулася презентація польськомовного видання відомої праці завідувача кафедри української мови НаУКМА, доктора філологічних наук, професора Лариси Масенко «Мова і суспільство. Постколоніальний вимір» («Język i społeczeństwo. Wymiar postkolonialny»).

Презентацію відвідали викладачі та студенти трьох факультетів – філологічного, історичного та факультету суспільних наук. Лариса Масенко виголосила доповідь українською мовою, переклад якої був здійснений заздалегідь і представлений гостям паралельно виступові у вигляді мультимедійного показу. Після презентації відбулася годинна дискусія учасників зустрічі з авторкою, під час якої було порушено кілька питань, зокрема щодо міжмовних і міжнаціональних взаємин у європейській сучасності та минулому. Доповідачка накреслила соціолінгвістичну картину світу в діахронічному та синхронічному ракурсах від Ірландії через Польщу та Чехію до Російської Федерації. Книга та доповідь були прийняті з ентузіазмом; що найважливіше – в обговоренні питань, порушених у доповіді, брали участь представники різних наукових дисциплін.

Напередодні презентації відбулася зустріч української гості з ректором з питань науки Гданського університету професором Ґжеґожом Венґжином, під час якої ректорові було вручено листа від Президента НАУКМА з пропозицією співпраці між університетами в науково-методичній галузі. Ректор Гданського університету висловив велику зацікавленість поданою пропозицією та зобов’язався підготувати та передати Президентові НаУКМА документи про початок співпраці. 24 жовтня Лариси Масенко також зустрілася з Анджеєм Цейновою - деканом філологічного факультету. Йому було вручено копію листа від Президента НаУКМА, оскільки згідно з традицією Гданського університету, ректор погоджує зміст листа-відповіді про співпрацю з деканом того факультету, який запросив та прийняв гостя.

У найближчому році планується видання польською мовою монографії Лариси Масенко «Мова і політика» («Język i polityka»).

© 2012-2024 Національний університет «Києво-Могилянська академія»
вул. Сковороди 2, Київ 04070, Україна