Помилка
  • JUser::_load: неможливо завантажити користувача з id: 55

Архів новин 2004 - 2012

 

 

До Дня Соборності України

Дата публікації: 21.01.2009, 15:26

22 січня 2009 року у Галереї мистецтв імені Олени Замостян відбудеться відкриття художньої виставки «Разом». Київська, Львівська та Харківська академії представляють роботи своїх вихованців

Національний університет „Києво-Могилянська академія”
Всеукраїнське об’єднання „За Помісну Україну”
  

представляють художню виставку

“РАЗОМ”

18.00

22 січня 2009 року в дев’яносторіччя Соборності України в стінах Києво-Могилянської академії об’єдналися три академії мистецтв. Київська, Львівська та Харківська академії представляють роботи своїх вихованців, відібрані на конкурсній основі комісіями, що складалися з викладачів та студентів цих академій. Критеріями відбору були творча індивідуальність і висока майстерність із притаманними кожній із шкіл стилістичними рисами. Ми сподіваємося, що це дасть змогу побачити як особливості кожної з найвищих шкіл українського мистецтва, так і те, що вони мають між собою спільного.
 
В цей день також проходитиме й презентація каталогу, до якого увійдуть всі роботи, представлені на виставці.

Експозиція складається з 76 творів: скульптури, живопису і графіки. Три академії представляють студенти майстерень видатних діячів сучасного українського мистецтва, таких як В. Забашта (Київ), М. Стороженко (Київ), В. Гонтарєв (Харків), Л. Ведмідь (Львів), А.Чебикін (Київ), Ф. Гуменюк (Київ), що зробили великий внесок у творче становлення молодих митців.

Головна  мета проекту  -  відкриття молодих  талантів, що невдовзі, можливо, визначатимуть шляхи  розвитку українського образотворчого мистецтва. 

Ми прагнемо підкреслити історичне значення Соборності України.  Наше завдання -  зблизити молодь різних регіонів України, зокрема, підтримати молодих митців. Це крок молоді до подолання політичних стереотипів, протистояння сходу, центру й заходу України. 
  
Автор проекту і куратор виставки - студентка другого курсу факультету соціальних наук і соціальних технологій Києво-Могилянської академії Анастасія Мельник.
  
  
Виставку розгорнуто в Галереї мистецтв ім. Олени Замостян Національного університету „Києво-Могилянська академія” з 22 січня по 6 лютого 2009 р.

Адреса:  вул. Іллінська, 9, тел./факс: 8 (044) 425-2154 Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.

Галерея працює з 11.00 до 19.00 щоденно, крім неділі та понеділка

© 2012-2024 Національний університет «Києво-Могилянська академія»
вул. Сковороди 2, Київ 04070, Україна