Помилка
  • JUser::_load: неможливо завантажити користувача з id: 55

Архів новин 2004 - 2012

 

 

ELibUkr - погляд газети «День»

Дата публікації: 29.01.2009, 09:17

26 січня у Києво-Могилянській академії було представлено проект «Електронна бібліотека України (ELibUkr): створення центрів знань в університетах України»

У Всеукраїнській газеті «День» (№12, середа, 28 січня 2009) читайте статтю «ELibUkr» Надії Тисячної  про відкриття в Києво-Могилянській академії проекту «Електронна бібліотека України (ELibUkr): створення центрів знань в університетах України».

«ElibUkr має на меті сприяти інтеграції української академічної спільноти до світової науки. На практиці це виглядатиме таким чином, що вітчизняні науковці та студенти матимуть доступ до глобальної цифрової мережі науково-дослідницької інформації. (Передплачуватимуться 13 найважливіших баз даних та понад 11 тисяч баз журналів, наприклад, журнали одного із найавторитетніших видавництв з бізнесу та менеджменту Emerald). Передбачається, що система обміну інформацією між Україною та світовою академічною громадою буде двонаправленою, тобто навзаєм для ознайомлення чи вивчення пропонуватимуть здобутки наших вчених через відкриті електронні архіви та електронні журнали. Для цього на базі університетських бібліотек поставатимуть центри знань. Щойно вони почали діяти у Харківському національному університеті ім. В. Каразіна, Чернівецькому національному університеті ім. Ю. Федьковича і, власне, Києво-Могилянській академії — усі учасники проекту «Електронна бібліотека України...»

Проект ELibUkr також об’єднав Нортвестерн Університет (Чикаго), Агенство з міжнародного розвитку США (USAID), Києво-Могилянську Фундацію Америки та Всеукраїнську асоціацію «Інформатіо-Консорціум». Він здійснюватиметься у три етапи і на кожному залучатимуться нові університети — всього їх буде 70».

 

Повну версію статті читайте на сайті газети «День»: http://www.day.kiev.ua/263473/

© 2012-2024 Національний університет «Києво-Могилянська академія»
вул. Сковороди 2, Київ 04070, Україна