Помилка
  • JUser::_load: неможливо завантажити користувача з id: 55

Архів новин 2004 - 2012

 

 

Дата публікації: 23.05.2005, 13:39

Випускники Могилянської школи журналістики та студенти НаУКМА стали Організаторами наймолодшої радіостудії Києва

МОЛОДЕ РАДІО

Станіслав ШУМЛЯНСЬКИЙ

"Молоде радіо" - наймолодша радіостудія Києва, що з'явилася у столичному радіо ефірі у квітні 2004 року. Його щодня можна слухати у столиці на ультракоротких хвилях (УКХ) на частоті 69,68 FM. Організаторами "Молодого радіо" є випускники Могилянської школи журналістики та студенти Києво-Могилянської Академії. Його створення відбулося за підтримки Фонду розвитку ЗМІ Посольства США в Україні та Національного університету "Києво-Могилянська академія".

Творча студія "Молоде радіо" пропонує слухачам авторські передачі найрізноманітнішої тематики, оперативні новини, а також обговорення у прямому ефірі з актуальних тем та подій. Ми не ставимо мети просто повідомляти інформацію, адже це є кому робити і без нас. Ми переконані: життя надто цікаве, щоб повідомляти про нього сухо. У житті світу, нашої країни, нашого міста, у нашому власному житті й у житті людей, які нас оточують, щодня трапляється щось важливе й цікаве.


Наше радіо для того, хто цікавиться не лише політичними новинами, результатом останнього футбольного матчу, прогнозом погоди та курсом валют. Цікавих тем насправді безліч! Багато з них проходять повз увагу тих, хто звик мислити шаблонами. Але це - не про нас. Наше кредо - "Свіжий погляд на цікавий світ!". Ми не боїмося експериментувати. І наше радіо - для того, хто не боїться нового, хто не звик ховатися від життя. Для того, хто хоче розбиратися в тому, що відбувається навколо. Для того, хто в 20, 30 і 50 років вміє дивуватися життю й цінує кожну його мить.


"Молоде радіо" - це не лише радіо, яке робиться молодими й для молодих. Це ще й новий стиль - експромту, імпровізації, легкості - із якими ми робимо навіть передачі на найсерйозніші теми. "Молоде радіо" - єдина радіостанція Києва, на якій майже цілодобово можна слухати тільки українську музику. Ми намагаємося не просто задовольнити цей попит слухачів, а й запропонувати їм пісні цікаві та якісні молодих виконавців, яких вони не почують на жодній іншій хвилі.

Формат
"Молоде радіо" існуватиме як розмовно-музична радіостанція. Зараз переважає музична частина, але згодом значну частину в ефірі займатиме розмовний блок. У вечірньому блоці (21.00-24.00) звучатимуть 2 випуски новин, підсумковий випуск "Хроніка дня", передача "Коментар" (розмова із гостем у прямому ефірі), тематичні передачі ("Приватна географія", "Анатомія права", "Авангардний собака", "Музика Джа", "Мовне питання" та інші). У суботу звучатиме підсумкова аналітична передача "Хроніка тижня".
Вже сформовано: службу новин (4 ведучих), колектив авторів. 
Формується: кореспондентська мережа. Планується, зокрема, мати іноземних кореспондентів.

"Українобачення", спецпроект
3-денний марафон, присвячений пісенному конкурсу "Євробаченню". У перший день у прямому ефірі розповідалося про сутність та історію конкурсу, звучали матеріали кореспондентів (опитування на вулицях, тематичні сюжети), у режимі реального часу транслювалися виступи виконавців. Також відбулося 8 прямих включень кореспондентів - з Палацу спорту та розважального комплексу "Арена".
У підготовці марафону брали участь 9 осіб.

Сайт
Протягом першого місяця роботи сайту www.molode.com.ua його відвідуваність склала 30 унікальних відвідувачів (хостів) на день. Збільшення відвідуваності буде проводитися за рахунок постійній банерній рекламі як усього сайту, так і окремих передач.

Підтримка молодих виконавців
"Молоде радіо" - єдина у столиці 100% україномовна FM-радіостанція. При чому радіо ставить за мету допомагати молодим виконавцям. Потрапити у ротацію "Молодого радіо" надзвичайно просто - достатньо просто принести диск, і, якщо він відповідає якості, то потрапить до ротації. Вже зараз (ще до початку широкої інформаційної кампанії серед виконавців) до студії щодня телефонують 2-3 виконавців, пропонуючи свою музику.

Фестивалі
Одним із важливих напрямів діяльності радіо є підтримка фестивалів україномовної музики. "Молоде радіо" виступило організатором фестивалю "Кобзар forever" у Каневі 22 травня.
Також "Молоде радіо" є інформаційним спонсором фестивалю родинної пісні "Родовід" (Київ, 12 червня) та "Мазепа-fest" (Полтава, липень 2005 року).
У своїх ефірах "Молоде радіо" не лише подає анонси фестивалів, а й здійснює запис "живих" концертів для подальшої трансляції на радіо.

© 2012-2024 Національний університет «Києво-Могилянська академія»
вул. Сковороди 2, Київ 04070, Україна