Помилка
  • JUser::_load: неможливо завантажити користувача з id: 55

Архів новин 2004 - 2012

 

 

Відійшов у вічність Вадим Микитович Зубко

Дата публікації: 09.02.2009, 18:37

Пішов з життя Вадим Микитович Зубко, перший віце-президент з навчальної роботи відродженої Києво-Могилянської академії. Не стало Колеги, Друга, Могилянця

Професори та студенти, вся університетська громада Національного університету «Києво-Могилянська академія» зі скорботою повідомляють, що 4 лютого на 71 році життя відійшов у вічність істинний українець, друг, колега, вчитель, справжній могилянець – Вадим Микитович Зубко.

Народився Вадим Микитович 5 серпня 1938 року в с. Приморське Васильківського району Запорізької області. У 1961 році закінчив Запорізький державний педагогічний інститут.

З перших днів відродження Києво-Могилянської академії (з січня 1992 року) і до 2002 року Вадим Микитович був незмінним віце-президентом з навчальної роботи, з вересня 2002 – віце-президентом з управлінських і кадрових питань. Поєднував адміністративну роботу з викладанням. Вадим Микитович був доцентом кафедри історії.  За вагомий внесок у розбудову Києво-Могилянської академії у 2003 році був нагороджений найвищою нагородою НаУКМА – почесною відзнакою «Медаль святого Петра Могили». У 2005 році за вагомий особистий внесок у розвиток вітчизняної освіти, високі професійні здобутки, багаторічну сумлінну працю нагороджений державним орденом «За заслуги» ІІІ ступеня (Указ Президента України від 30.11.2005)

Повсякдень та повсякчас робив він неоціненний внесок у становлення та розвиток Університету,  у виховання молодого покоління професіоналів.

Ми пам’ятаємо його як талановитого керівника і організатора, людину, здатну запалити колег своїми ідеями і, крок за кроком, незважаючи на перешкоди, спрямовувати всі сили на їх втілення.
Громада могилянців - професорсько-викладацький колектив, студенти, співробітники, адміністрація НаУКМА висловлюють глибоке співчуття з приводу тяжкої втрати сім’ї Вадима Микитовича, дружині Євгенії Іванівні, дочці Олені та сину Ігорю.

Ми завжди пам`ятатимемо Вадима Микитовича як світлу, мудру, надзвичайно інтелігентну людину - Вченого, Вчителя, Наставника, Друга, Могилянця.

Світла пам`ять.

© 2012-2024 Національний університет «Києво-Могилянська академія»
вул. Сковороди 2, Київ 04070, Україна