Помилка
  • JUser::_load: неможливо завантажити користувача з id: 55

Архів новин 2004 - 2012

 

 

Сезон сюрпризів від «Могилянки»

Дата публікації: 11.02.2009, 18:15

НаУКМА не відмовиться від власного оцінювання знань, запропонує випускникам електронний диплом, а абітурієнтам — «мобілки» для... тестування

У свіжому номері щоденної Всеукраїнської газети "Україна Молода" (№ 025 за 11.02.2009) розміщено матеріал "Сезон сюрпризів від «Могилянки»" Андрія Свиридовського про прес-конференцію, що відбулася з питань вступної кампанії в НаУКМА 7 лютого:

"Президент НаУКМА Сергій Квіт запевняє: до академії справді можна буде вступити за результатами ЗНО та отримати згодом диплом державного зразка, але якщо абітурієнт не складе додаткові тести, запропоновані НаУКМА, то не отримає великої кількості «бонусів» під час навчання. «Ті абітурієнти, які добровільно погодяться писати наше вступне тестування, мають право претендувати на гранти нашого благодійного фонду «Відродження», можуть стати докторантами нашої док­торської школи, яка існує за західним зразком, включає в себе так звані «Ph.D» програми. Тобто, багато речей, пов’язані з нашим дипломом, а значить і з тестуванням», — розповідає Сергій Миронович.

«В усьому цивілізованому світі дипломи персональні — це дипломи університетів, а не якісь уніфіковані документи про освіту, як у нас, — пояснює почесний президент НаУКМА В’ячеслав Брюховецький. — Якщо людина закінчила Сорбонну, чи Гарвард, це зовсім інше, ніж навчання у «хацапєтовській міжнародній школі». І роботодавець, зрозуміло, звертає увагу, який університет закінчив випускник. Тому і ми вирішили звернути на це увагу». На думку пана Брюховецького, те, що в більшість університетів треба подавати два–три сертифікати ЗНО, призводить до того, що абітурієнт надто концентрується на цих двох дисциплінах, абсолютно забуваючи про решту. Отож цього року молода людина, яка хоче вступити до НаУКМА, має подати три сертифікати: з української мови та літератури, з англійської мови та ще один — відповідно до обраної спеціальності. На основі цих балів абітурієнта і зараховуватимуть. Але для того, щоб повною мірою відчути навчання у НаУКМА, майбутній студент має скласти також і «могилянські» тести, що, як і торік, охоплюватимуть питання з семи дисциплін".

Повну версію статті читайте на сайті: http://umoloda.kiev.ua/number/1346/174/47455/

© 2012-2024 Національний університет «Києво-Могилянська академія»
вул. Сковороди 2, Київ 04070, Україна