Помилка
  • JUser::_load: неможливо завантажити користувача з id: 55

Архів новин 2004 - 2012

 

 

„Зупинки на шляху”

Дата публікації: 02.03.2009, 18:38

4 березня у галереї мистецтв ім. Олени Замостян Культурно-мистецького центру НаУКМА відбудеться відкриття виставки творів Святослава Крутікова

Культурно-мистецький центр

Національного університету „Києво-Могилянська академія”
 

   з а п р о ш у є
  
  4 березня о 18.00
  
  на відкриття виставки творів
  Святослава Крутикова
          
 „Зупинки на шляху”
   (живопис, графіка, фотографія)


     
Автор художніх творів, представлених в експозиції – Святослав Леонтійович Крутиков, відомий швидше як композитор, що працює здебільшого в камерно-симфонічній сфері. Він  також є автором музики більше ніж до 50 кінострічок, переважне число  яких отримали зарубіжні та вітчизняні нагороди.  Член двох Національних творчих  спілок: композиторів та кінематографістів. 
       
Так само, як і музикою,  малюванням займався зі шкільних років. На перші малюнки (вони експонуються на нинішній виставці) надихнули чудові краєвиди Криму, вперше побачивши який,  закохався у нього назавжди. Художник згадує, що „…атмосфера  просто спонукала до малювання”, адже у  Гурзуфі  він познайомився з багатьма художниками, зокрема з Юрієм Кононенком, з Євгеном Добровінським, які стали його вчителями, та з яким пов’язано багато годин  незабутньої творчої роботи. 
„У малюнках своїх ділюсь сприйняттям світу, деталями і відкриттями в структурі буттєвих зв'язків... Те саме і в фотографії, до якої був заохочений з дитинства батьком, що знімав дуже по-мистецькому і гарно малював”.
       

У творчій біографії автора –  участь в кількох  виставках (Київ, Сімферополь, Гайдельберг), а також двома персональними виставками в Києві. Багато робіт С. Крутикова є в колекціях в Україні, Європі, США, трохи – в Канаді і Росії. Більше про його творчість: www.krutykov.com
       
У день  відкриття виставки гостям пропонується також концерт Ансамблю старовинної музики НаУКМА, засновником якого є Святослав Крутиков. У репертуарі ансамблю твори європейського середньовіччя, Ренесансу та раннього бароко, музика міського побуту України доби українського бароко. Святослав Леонтійович всі роки підтримує Ансамбль, дарує колективу музичні інструменти, які є копіями старовинних: спінет, траверсні флейти, дискантовий крумхорн, ребек, віола-да-гамба, лютня.

Також запрошуємо 6 березня о 18.00 відвідати прем’єру кінострічки „Загублений рай”, музику до якої написав Святослав Крутиков. З ним, а також з  режисером фільму Ростиславом Плаховим-Модестовим, знімальною групою та художником Сергієм Якутовичем  відбудеться творча зустріч у Галереї мистецтв ім. Олени Замостян, де і розміщено виставку „Зупинки на шляху”.

Виставка працює з 4 по 20  березня  2009 р.

Адреса: галереї мистецтв ім. Олени Замостян: вул.Іллінська, 9.
Тел./факс: 8(044)425-2154,  Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.
Галерея працює з 11.00 до 19.00 щоденно, крім неділі та понеділка

© 2012-2024 Національний університет «Києво-Могилянська академія»
вул. Сковороди 2, Київ 04070, Україна