Помилка
  • JUser::_load: неможливо завантажити користувача з id: 55

Архів новин 2004 - 2012

 

 

Дата публікації: 09.06.2005, 18:38

Олександр Шуть, студент 3 курсу ФСНСТ, спеціальність "Соціальна робота", здобув золото на Всеукраїнській олімпіаді з карате

Олександр Шуть – майстер спорту. Він здобув  це звання після чемпіонату Європи.

Член збірної України, двічі бронзовий призер чемпіонату Європи, він щойно повернувся з    Всеукраїнської  олімпіади з карате, де виборов золото.

 

 

- Олександре, розкажи, будь-ласка, про свій останній спортивний успіх на Всеукраїнській олімпіаді з карате серед студентів.

 

-  Це була сьома Всеукраїнська олімпіада серед студентів та випускників, які рік тому закінчили університет. Змагання відбувалися 25-26 травня.  У них брали участь студенти  усіх ВНЗ України.  З Києва поїхала команда від Управління з питань фізичного виховання і освіти. Змагання відбувалися в Одесі на базі спорткомплексу „Краян”. Водночас це був відбірковий турнір на чемпіонат світу, що відбуватиметься у Польші в наступному місяці. Сформувалася збірна України.

      Наш тренер – Максим Петрович Невмержинський. Першого ж дня ми проходили мандатну комісію (дуже складна була ця комісія, перевіряли прискіпливо), на другий день почалися командні види. Але в нас команди як такої не було, бо в команді має бути п’ять чоловік, а нас було четверо.

      На третій день почалися індивідуальні змагання. Я виступав у категорії до 70 кг і взяв перше місце у своїй категорії. У фіналі я бився з хлопцем із Донецька, гарно підготовленим. Фінали проходили після усіх змагань. Спочатку проходили фінали серед маловагових категорій.

       Із Києва на змагання приїхало четверо студентів, які отримали 2 золоті медалі. Другу золоту медаль здобув студент Інституту фізкультури Негатуров Ігор. Був також Маців Артем, який заняв третє місце, але в абсолютній ваговій категорії. Чемпіонат був складним: у кожній категорії було до 30-40 чоловік.

        Сьогодні, 6 червня, мають вирішити, чи стане карате олімпійським видом спорту. Мені було особливо приємно, що тоді, коли відбувалося нагородження, а також, коли був фінал, прозвучало, що Олександр Шуть – студент Києво-Могилянської академії.

© 2012-2024 Національний університет «Києво-Могилянська академія»
вул. Сковороди 2, Київ 04070, Україна