Помилка
  • JUser::_load: неможливо завантажити користувача з id: 55

Архів новин 2004 - 2012

 

 

Дата публікації: 10.06.2005, 17:54

10 червня 2005 року в НаУКМА відбулось відкриття нової зали Студентського інтернет-центру на 50 робочих станцій

"Бізнес об'єднується задля підтримки освіти. Нові можливості для сучасної освіти"
10 червня 2005 року

З цієї нагоди в Галереї мистецтв НаУКМА відбулась прес-конференція партнерів проекту.
На питання журналістів відповідали:
п. В'ячеслав Брюховецький, Президент НаУКМА,
п. Джей Чан Йон, Голова Представництва Samsung Electronics Ukraine Co. Ltd, 
п. Ірина Половнєва, Бренд-менеджер Samsung Electronics Ukraine Co. Ltd,
п. Богдан Купич - Генеральний директор ЗАТ "Квазар-Мікро",
п. Катерина Засуха - менеджер по роботі зі ЗМІ Компанії "САН Інтер Брю Україна".

Могилянці і всі гості - учасники заходу мали можливість оглянути Інтернет-центр.
______________
Сучасна освіта неможлива без використання електронних носіїв та ресурсу Інтернет. Проект розширення Студентського інтернет-центру Києво-Могилянська академія  реалізувала у партнерстві з представництвом Samsung Electronics Ukraine Co. Ltd, ДП "Тетра-Пак-Україна", ЗАТ "Квазар-Мікро", представництвом Philips Electronics Representative Offices B.V., компанією "САН Інтербрю Україна", за благодійної підтримки давніх друзів університету із США - Ярослава Дужого, Мирослави Іванців, Ігора Коцура і Наталі Коваль та організаційного сприяння Міжнародного фонду відродження Києво-Могилянської академії.

Ознакою сьогоднішнього часу все більше стає єднання та співпраця заради майбутнього. У цьому проекті об'єднуючим фактором для всіх стала благородна мета - розвиток якісної української освіти і науки з впровадженням новітніх інформаційних технологій, створення сучасних умов для розвитку молодої особистості та формування високопрофесійних кадрів.

Для компанії Samsung Electronics, яка виступила Генеральним партнером проекту, це вже не перша благодійна акція для українських університетів (4 комп'ютерні класи було подаровано впродовж останніх років іншим ВНЗ). "Наша компанія одним із своїх пріоритетів вважає підтримку розвитку освіти, адже ми створюємо високотехнологічні та наукоємкі продукти,-зазначає голова представництва Samsung Electronics в Україні п. Джей Чан Йон, - Ми прагнемо робити свій внесок у розвиток суспільства не лише через ділову, а й через соціальну активність".
Samsung Electronics (http:\\www.samsung.com) - світовий лідер у галузі телекомунікаційних технологій. Штат компанії "Самсунг Електронікс" налічує майже 88 тисяч співробітників  у 99 офісах у 46 країнах світу. Компанія є найбільшим у світі виробником мобільних телефонів стандарту CDMA. З 1997 року компанія "Самсунг" є Олімпійським партнером у категорії бездротового телекомунікаційного устаткування.

Таку ж філософію поділяють й інші партнери проекту, зокрема, ДП "Тетра Пак Україна" , пов'язане з університетом давніми партнерськими стосунками (проект запуску програми МБА Києво-Могилянської Бізнес-Школи, маґістерської програми з економічної теорії - EERC, учасник Ярмарку Кар'єри, Дня Академії),  корпорація "Квазар-Мікро", яка здійснила перше під'єднання Академії до Інтернету і підтримувала мистецькі студентські проекти, компанія Philips Electronics Representative Offices B.V. (проект "Повір у свої можливості" - підготовка дітей із сільської місцевості до навчання у ВНЗ) та компанія "САН Інтербрю Україна" (проект запуску програми МБА у Києво-Могилянській Бізнес-Школі).
 
Компанія Tetra Pak (http:\\www.tetrapak.com) є світовим лідером у виробництві систем та інтегрованих виробничих ліній з переробки та пакування харчових продуктів. Вона сьогодні має представництва у 165 країнах світу. Tetra Pak Україна активно сприяє розвитку харчової промисловості шляхом впровадження нових технологій і принципів роботи.

Компанія "Квазар-Мікро" (http:\\www.kvazar-micro.com) міжнародна корпорація, провідний постачальник рішень та послуг в області інформаційно-комунікаційних і управлінських технологій в Центральній та Східній Європі. Найбільша цінність, якою дорожить команда "Квазар-Мікро" - це партнери, з якими вони розвивають ринок, замовники, з якими вони заробляють прибутки та конкуренти, які змушують завжди бути "на крок попереду".

Компанія Philips Electronics (http:\\www.philips.ua) є однією з найбільших в світі електронних компаній. Розробки компанії Philips перетворюють технології в рішення, зосередженні на зручності для людини, полегшують взаємодію й спілкування, це частина загальної політики компанії. В компанії Philips впевненні, що розвиток - це необхідність і над цим потрібно працювати.

Компанія "САН Інтербрю Україна" працює на території України з 2000 року. На сьогодні вона володіє понад 37%  ринку пива України и вважається лідером у своїй галузі. "САН Інтербрю Україна" об'єднує три великі пивні заводи - Чернігівський пивкомбінат "Десна", Харківський пивзавод "Рогань" і Миколаївський пивзавод "Янтар". Портфель пивних брендів компанії складається з двох міжнародних брендів "Stella Artois" та "Beck's" і ряду відомих національних брендів: "Чернігівське", "Рогань", "Янтар", "Taller" и "Chill".

 

Проект "Студентський інтернет-центр" - це зразок потужної співпраці Могилянки, студентів і адміністрації, та бізнесу, адже пошук коштів на цей проект здійснювався за активної участі самих студентів. Вони ж і обслуговуватимуть центр в якості адміністраторів, що буде ще однією реальною практикою студентського самоврядування та черговим досвідом в управлінні важливою ланкою університетської структури.

Студентський Інтернет центр:
* Технічні параметри:
- Площа 168 м2
- Робочі місця - 50 робочих станцій
- Потужність каналу - 100 мб/сек.
- Швидкість підключення до мережі Інтернет - 640 Кб/сек
- Інтернет-провайдер - СП "Інфоком"

* значно полегшить самостійну роботу студентів, якій відводиться в навчальних планах НаУКМА до двох третин часу; 
* сприятиме  ефективній реалізації індивідуальних навчальних планів;
* дозволить оперативно здобувати мовами оригіналу найновішу, найсучаснішу інформацію щодо досліджень в  галузі економіки, суспільних, природничих, точних наук, політики, культури тощо;
* значно збільшить часові рамки доступу і користування світовими електронними ресурсами, зокрема - ресурсами  університетських бібліотек;
* спростить спілкування  з колегами  інших університетів України та світу;
* допоможе відслідковувати тенденції розвитку фахових галузей та враховувати їх у своєму   професійному зростанні.

 

© 2012-2024 Національний університет «Києво-Могилянська академія»
вул. Сковороди 2, Київ 04070, Україна