Помилка
  • JUser::_load: неможливо завантажити користувача з id: 55

Архів новин 2004 - 2012

 

 

Чикаго та джаз в Могилянці

Дата публікації: 27.09.2009, 03:23

29 вересня о 17:00 в КМЦ НаУКМА відбудеться концерт квартету Райана Кохана (CША)

29 вересня 2009 року the Ryan Cohan Quartet дає джазу в актовій залі Національного університету «Києво-Могилянська академія»!

Вечір розпочнеться о 17:00 відкриттям фотовиставки «Чикаго очима українців».
Авторами цих фотографій є українські видавці, які в 2007 році їздили в Чикаго за програмою «Відкритий світ», спонсорованою урядом США. З того часу вони регулярно збираються і називають себе «Чиказькою групою» – це свідчення дружби, яка виникла у «Другому місті» Америки.
Чикаго відоме як Місто вітрів, як Широкоплече місто, як Місто, яке працює, – але як би його не називали, Чикаго – це місце, яке вражає уяву і багато в чому формує уявлення про культуру США.  Це місто з надзвичайною архітектурою, де було побудовано найперший в Америці хмарочос; а місцевий мультикультурний ландшафт породив такий безсмертний жанр американського мистецтва, як джаз.

Джаз-концерт квартету Райана Кохана розпочнеться о 18:30.
Ryan Cohan / Райан Кохан (фортепіано) – піаніст з Чикаго; в 2000 р. отримав ґрант Асоціації Митців за композиторську роботу; учасник запису найуспішнішого альбому Орберта Дейвіса «Priority»; головний аранжувальник диска Ремсі Льюіса «Appassionata», який було названо журналом Billboard кращим джазовим альбомом 2000 р.; у 2008 р. здобув найвищу нагороду Американської Музичної Палати; видав три власних альбоми: «Real World» (1997), «Here and Now» (2001), «One Sky» (2007); американська критика називає його одним з кращих джазових піаністів на «молодій» сцені.
Geoff Bradfield / Джеф Бредфілд (саксофон) – добре відомий в Чикаго; народився в Х’юстоні, потім переїхав до Чикаго, і після того у Лос Анжелес, де він вчився та виступав з с такими знаменитими музикантами як Чарлі Хейден, Роско Мітчелл, Лео Сміт и Джо ЛаБарбара; викладає в університеті штату Вашингтон та деяких інших.
Lorin Cohen / Лорін Коен (бас) – народився у Чикаго; в 1990 – 1991 рр. навчався у відомого своїм новаторським підходом бас-гітариста Ентоні Джексона в Manhattan School of Music; в 1995 році отримав ступінь бакалавра в Northwestern University; виступав в Африці, Іорданії, Руанді, Пакистані та в країнах Азії і Європи в рамках турне з Монті Александером.
Dana Hall / Дана Холл (барабани) – список музикантів, з якими гастролював та записувався відображає все розмаїття стилів, якими володіє музикант: Бренфорд Марсаліс, Рей Чарлз, Рой Харгроув, Джошуа Редмен, Горас Сілвер, Майкл Брекер, Курт Еллінг, Бенні Грін, Бетті Картер, Дайана Кролл, Кларк Террі, Мінгус Біг Бенд, Джеймс Сполдінг, Бастер Уільямс, Девід Мюррей, Патріша Барбер, Марія Шнайдер та багато інших; грає у складі the Terell Stafford Quintet та є музичним директором Chicago Jazz Ensemble; постійний учасник престижного Carnegie Hall Jazz Band та лідер перкусійної секції the Des Moines and the Cedar Rapids Symphonies.

Місце проведення:
третій поверх Культурно-мистецького центру НаУКМА, вул. Іллінська, 9.

Вхід на концерт:
за запрошеннями, які можна отримати в Студентській колегії НаУКМА, або Спудейському братстві,
4 корпус, ауд. 106, вул. Волоська 8/5, тел.: 425-45-49.

Організатори концерту:
Посольство США в Україні за підтримки Музичного товариства НаУКМА.

Фотогалерея

© 2012-2024 Національний університет «Києво-Могилянська академія»
вул. Сковороди 2, Київ 04070, Україна