Помилка
  • JUser::_load: неможливо завантажити користувача з id: 55

Архів новин 2004 - 2012

 

 

Благодійна акція до Міжнародного дня захисту психічного здоров’я

Дата публікації: 07.10.2009, 11:25

Школа соціальної роботи НаУКМА ім. проф. В.І.Полтавця та благодійне товариство «Джерела» запрошують 9 жовтня взяти участь у благодійному ярмарку та підтримати інноваційний проект зі створення Будинку транзитного перебування

Традиційно Школа соціальної роботи «Києво-Могилянської академії» 9 жовтня відзначає Міжнародний день захисту психічного здоров’я. Ця традиція була започаткована першим керівником ШСР професором В.І.Полтавцем, її першими викладачами та студентами-магістрами.

Цього року ШСР відзначає цей день спільно з благодійним товариством «Джерела», з яким має тривалий досвід різнобічної співпраці. Для БТ «Джерела» – це особливий день: організація святкує своє 15-річчя.
Студенти та викладачі ШСР щиро вітають своїх колег з річницею та зичать успіхів, професійного зростання, позитивних змін для клієнтів та членів організації, здійснення планів та всього самого найкращого!
Благодійне товариство «Джерела» було створене 1994 року як група взаємодопомоги матерів дітей-інвалідів з розумовою відсталістю з міста Києва, 1996 року зареєстроване як неприбуткова громадська організація. За час діяльності започатковано 27 видів реабілітаційних послуг для 250 інвалідів та їх родин. Але діти виросли і головна проблема тепер – як підготувати їх до самостійного життя без батьків.
2006 року за підтримки Фонду МАТРА Уряду Королівства Нідерландів БТ «Джерела» отримало у власність будинок за 120 км від Києва, де вже декілька груп інвалідів з розумовою відсталістю пройшли курс навчання навичкам самостійного проживання. Однак для приведення майбутнього Транзитного будинку у відповідність до санітарних та будівельних норм потрібні кошти на його реконструкцію та добудову.

Разом з благодійним товариством «Джерела» запрошуємо до участі в святкових заходах, серед яких одним із найважливіших стане благодійна акція, що проводиться 9 жовтня з 10 до 14 години на території НаУКМА. Її метою є підтримка інноваційного проекту зі створення Будинку транзитного перебування, що забезпечить надання можливості особам із інтелектуальною недостатністю вчитися жити самостійно.

У програмі:
• благодійний ярмарок на акдемічних площах 1-го та 2-го містечок (з10:00),
• майстер-класи з прикладної творчості (де особи з інтелектуальною недостатністю будуть навчати прикладній творчості – розпису скла, бісероплетінню, виготовленню сувенірів),
• конкурс серед студентів «бліц-фандрайзинг» та інше.

Також в цей день 9 жовтня о 16 годині в ШСР відбудеться зустріч студентів, викладачів та випускників Школи соціальної роботи.

© 2012-2024 Національний університет «Києво-Могилянська академія»
вул. Сковороди 2, Київ 04070, Україна