Помилка
  • JUser::_load: неможливо завантажити користувача з id: 55

Архів новин 2004 - 2012

 

 

Реконструкція Подолу — вимагаємо дотримання закону!

Дата публікації: 10.12.2009, 18:58

Могилянка разом із Подільською археологічною експедицією та Ініціативною групою «Збережи старий Київ» вимагає проведення громадських слухань та обговорення проекту реконструкції Контрактової площі

Києво-Могилянська академія уважно стежить за прийняттям рішень щодо трансформації Контрактової площі.

Існує «Концепція реставрації, реконструкції та благоустрою Контрактової площі» (витяг із «Концепції…» Інституту «УкрНДІпроектреставрація», 2009), з приводу якої президент НаУКМА Сергій Квіт направив 9 жовтня ц.р. листа Голові Подільської райдержадміністрації п. Є. Романенку з пропозицією співпраці щодо вдосконалення концепції. На жаль, офіційної відповіді на цей лист не надійшло, натомість ближчим часом очікується затвердження «Концепції ...» без:
— планування проведення археологічних досліджень;
— врахування реставраційних робіт пам’яток архітектури, що розміщені на території КМА і належать до комплексу Контрактової площі;
— інформування громадськості;
— обов’язкових громадських слухань та обговорень.

Разом із Подільською археологічною експедицією, Ініціативною групою «Збережи старий Київ» та представниками громадськості ми вимагаємо проведення громадських слухань та обговорення проекту із залученням фахівців і науковців. Наші вимоги прописані в документі, з яким ми просимо Вас ознайомитися: «Громадськість вимагає дотримання закону при затвердженні концепції реконструкції Подолу».

Сподіваємося на Ваше розуміння та підтримку. Архітектурний комплекс Контрактової площі — сам по собі є артефактом української історії, який потребує осмисленого, адекватного, концептуального ставлення. Головне, щоб усі кияни мали змогу отримати повноцінну інформацію й долучитися до обговорення. Київ — серце України, в якому сплелася історія як наших пращурів, так і нашого сьогодення.

Лише разом ми зможемо зберегти історичні пам'ятки України!

© 2012-2024 Національний університет «Києво-Могилянська академія»
вул. Сковороди 2, Київ 04070, Україна