Помилка
  • JUser::_load: неможливо завантажити користувача з id: 55

Архів новин 2004 - 2012

 

 

Реконструкція Подолу

Дата публікації: 25.01.2010, 16:32

Києво-Могилянська академія буде контролювати реконструкцію Контрактової площі в інтересах громади міста Києва

Спільнота Національного університету «Києво-Могилянська  академія» бере проект реконструкції Контрактової площі під постійний контроль з боку фахівців та громади міста. У НаУКМА створено робочу групу, завданням якої є:

• організація і проведення фахового обговорення «Концепції з програмою реконструкції, реставрації та благоустрою Контрактової площі та вул. Сагайдачного в м. Києві»,  із залученням широкого кола експертів – істориків, археологів, культурологів, архітекторів, юристів тощо;
• донесення його висновків до громади міста;
• надання організаційної підтримки у проведенні громадських слухань.

Громада НаУКМА здивована тим, що Концепція не передбачає реконструкції автентичних будівель Києво-Могилянської академії, які з 17-го століття є невід’ємною частиною  архітектурного комплексу Контрактової площі і зараз перебувають у аварійному стані. Несприйняття з боку фахівців викликає також проект пам'ятника Петрові Могилі. Прикро, що до обговорення не були залучені фахівці навчального закладу, який носить ім'я Петра Могили та вже багато років досліджує його багатогранну діяльність.

Могилянка наголошує, що вона відкрита для конструктивного діалогу і прагне досягти порозуміння, проте залишає за собою право вдаватися до засобів громадського впливу на владу задля дотримання законності та збереження історичного середовища нашого міста.

© 2012-2024 Національний університет «Києво-Могилянська академія»
вул. Сковороди 2, Київ 04070, Україна