Помилка
  • JUser::_load: неможливо завантажити користувача з id: 55

Архів новин 2004 - 2012

 

 

Співпраця між Естонською Академією Молодих Вчених та НаУКМА

Дата публікації: 10.02.2010, 13:53

Аспіранти та викладачі НаУКМА відвідали Естонію та ознайомились з досвідом втілення науки в університеті на прикладі роботи найпотужніших естонських вищих навчальних закладів

24 – 29 січня 2010 року аспіранти та молоді науковці-викладачі НаУКМА відвідали Естонію у рамках міжнародного проекту співпраці між Естонською Академією Молодих Вчених та НаУКМА за сприяння МЗС Естонії.

Делегати ознайомились з найпотужнішими естонськими вищими навчальними закладами: Талліннський університет, Талліннський Технологічний університет, Університет міста Тарту показали, як вирішено актуальне на сьогодні питання перенесення науки в університети. Результати їх діяльності наявні: відома в усьому світі програма спілкування в Інтернеті Skype – естонський продукт (хоч про це мало хто знає).

У поїздці також взяла участь представник Міністерства освіти та науки України, заступник директора Департамента підготовки кадрів вищої школи Світлана Криштоф. Українську делегацію вітала спікер Естонського парламенту Ене Ергма.

Планується подальше науково-організаційне співробітництво Міністерства освіти та науки України, Національного університету «Києво-Могилянська академія» та Естонської Академії Молодих вчених.

© 2012-2024 Національний університет «Києво-Могилянська академія»
вул. Сковороди 2, Київ 04070, Україна