Помилка
  • JUser::_load: неможливо завантажити користувача з id: 55

Архів новин 2004 - 2012

 

 

Реконструкція Подолу

Дата публікації: 11.03.2010, 15:24

У НаУКМА триває обговорення вдосконалення концепції реконструкції Контрактової площі

Могилянка активно долучає до процесу обговорення питань щодо реставрації Подолу фахівців у галузі археології, архітектури та історії.

24 лютого у НаУКМА відбувся фаховий круглий стіл, на якому, зокрема, обговорювався проект реконструкції Контрактової площі. Учасники столу виступили за збереження та підтримку у належному стані існуючих пам’яток, озеленення площі та перетворення її на пішохідну зону.

Більшість учасників круглого столу заперечували будівництво на площі нових об’єктів, адже проголошена «реґенерація» — це лише спосіб обійти юридичну заборону споруджень в історико-заповідній зоні стародавнього Києва.

Частина фахівців загалом не виступила проти зведення нових будівель за умови публічного обговорення, широкого залучення фахівців та збереження історичного вигляду споруд. Процес вивчення, дослідження та обговорення проекту реконструкції Подолу є тривалим, що, вочевидь, унеможливлює його реалізацію до Євро-2012.

Нагадаємо, що раніше президент НаУКМА Сергій Квіт запропонував Голові Подільської райдержадміністрації п. Євгену Романенку співпрацю щодо вдосконалення концепції реставрації Контрактової площі.

© 2012-2024 Національний університет «Києво-Могилянська академія»
вул. Сковороди 2, Київ 04070, Україна